SPOR

KIRMIZI BEYAZ ANALİZ-2

Kırmızı Beyaz Analiz-2 Hazırlayan: Harun Katmaz

KIRMIZI BEYAZ ANALİZ-2
07-09-2020 18:22
Google News

Bu sezon 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Petrolspor’un yaptığı iç ve dış transferleri analiz edeceğiz. 

Kırmızı – Beyazlı ekibimiz 19 Eylül’de başlayacak ligler için TPAO tesislerinde çalışmalara başladı.  Petrolspor bu güne kadar İç transferde Umut Çakar, Okan Toprak, Aydın Arslan, Hüseyin Elma, İbrahim Yakut İnal, Emre Kars ve Mesut Saray olmak üzere 7 futbolcu ile yeniden sözleşme imzaladı. Dış transferde ise Emre Aydın, Veysel Karadağ, Celal Geyik, Hüseyin Çiray, Serhat Özyılmaz, Hüseyin Ergenç, Nesip Özel, Gökdeniz Varol, Özgen Erdem, Muhammed Ali Kol, Berkant Şahin Kök, Abdulsamet Kırım, Anıl Özeri, Burak Özsoy, Evren Kilarci ve Akın İsmail Köroğlu olmak üzere 16 futbolcu renklerine bağladı. Bu yıl alt yapıdan Merdan Kınış’ı da kadrosuna katan kırmızı Beyzalı ekipte şu anda 24 futbolcu var.  Petrolspor yönetimi son olarak iyi bir santraforu renklerine bağlayıp, transfer dosyasını kapatacak. 
Spor adamı Harun Katmaz’ın kaleminden yapacağımız analizi okumanızı, takım ve futbolcular hakkında ön görünüzün olmasına vesile olacaktır.

BURAK ÖZSOY
Mevkii : Orta saha

Geldiği Takım : 52 Orduspor
52 Orduspor takımından kadromuza kattığımız 26 yaşında ki orta saha oyuncusu PTT 1.Ligde 15,  2.Lig de 21, 3.Lig'de ise 75 kez olmak üzere 111 profesyonel lig maçı oynayan Özsoy bu karşılaşmalarda sadece 3 gol atabildi.
Kısa boyuna rağmen ikili mücadelelerde ayakta kalmayı başaran, yere sağlam basan güçlü fiziğiyle topsuz alanda koşan, rakiplere baskı uygulayabilen tecrübeli oyuncu kırmızı beyazlı ekibimizde görev alacağı maçlarda topla fazla oynama alışkanlığını terk ederek takımı adına skora daha fazla etki etmesi gerek. Aksi takdirde bal yapmayan arıdan herhangi bir farkı kalmaz.
Tecrübesiyle takımımızda Okan Toprak , Mesut Saray, Berkant Şahin Kök, Emre Aydın ve Özgen Erdem ile gireceği forma savaşından galip gelmek istiyorsa bizlere istekli motive ve hırslı bir Burak izlettirmek zorunda. Bu rekabet takımımıza olumlu yönde yansıyacaktır.

EMRE AYDIN 
Mevkii : Orta saha

Geldiği Takım : Karbel Karaköprü
Batmanlı futbolseverlerin hem futbolunu hem de kişiliğini çok sevdiği belki de transferine en çok sevindiği isim olan hemşerimiz Emre Aydın'dan bu sezon kırmızı beyazlı renklere gönül vermiş taraftarların beklentisi çok daha büyük.
Geçtiğimiz sezonu Şanlıurfa'nın 3.Lig temsilcisi Karbel Karaköprü'de geçiren ve 25 maçta forma giyerek istikrarlı bir grafik çizen 25 yaşında ki tecrübeli futbolcu bu sezon Petrolspor'umuzun orta sahasında ki maestrosu olacak.
Çabukluğu ve hareketliliğiyle orta sahamıza canlılık getirecek olan genç oyuncudan da diğer orta saha futbolcularımızdan olduğu gibi atacağı goller yapacağı asistlerle takımımıza ofansta ekstra katkı sağlamasını bekliyorum.
Kaptanlık görevine en yakın isim olan Emre Aydın bir kaç futbolcumuzla birlikte teknik ekibin saha içindeki en büyük yardımcısı ve takımın ateşleyicisi, futbolcularımıza da Batmanlılık bilinciyle yaklaşıp başarıya teşvik eden isim olarak önemli bir misyon üstlenecektir.

BERKANT ŞAHİN KÖK 
Mevkii : Orta saha

Geldiği Takım : Etimesgut Belediyespor
Futbola Eskişehirspor altyapısında başlayan, daha sonra DSI Bentspor da futbol hayatını sürdürüp Eskişehirspor altyapısına dönüş yapan Berkant Şahin KÖK 2016-2017 Sezonu başında Portekiz 3.lig kulüplerinden FC Alcanenenses'e transfer olmuştu. Alcanenenses formasıyla çıktığı 13 maçta 5 gol 8 asist ile oynayarak dikkatleri üzerine çeken yetenekli solak Kayserispor tarafından keşfedilip sarı kırmızılı takıma transfer edildi. 2017-2018 sezonunun ilk devresinde Kayserispor U21 takımında forma giydikten sonra ligin ikinci devresinde profesyonel tecrübe kazanması için 2.Lig ekibi Silivrispor'a kiralandı. İstanbul ekibiyle 8 maçta forma giyen genç oyuncu sonra ki 2018-2019 sezonunda yine 2.Lig ekibi Ankara Demirspor'a kiralık verildi ve burada da 9 maçta forma giydi. Sol ayağını çok iyi kullanan genç oyuncu Etimesgut Belediyespor yöneticileri tarafından keşfedilerek bonservisiyle transfer edildi.
Geçtiğimiz sezonu Ankara'nın 2.Lig temsilcisi Etimesgut Belediyespor'da geçiren ve biri Ziraat Türkiye Kupası 7 si lig olmak üzere 8 maçta sahaya çıkan 22 yaşında ki solak oyuncu 2020-2021 sezonunda Petrolspor'umuzda oynamak üzere Batman'ımızın yolunu tuttu.
Teknik kapasitesi son derece yüksek olan ve sol ayağını çok iyi kullanan Berkant Şahin Kök takımı hücuma çabuk kaldırabilme özelliğine sahip olsa da bitiricilik anlamında ciddi eksikleri bulunmakta.
2.Lig'e oranla çok daha sert ve yüksek mücadele gücü isteyen ligimizde başarılı olmak istiyorsa kazandığı topları çabuk ve İsabetli kullanmalı ve kendini aşarak atağı goller ve yapacağı asistlerle Petrolspor'umuza ofansif anlamda da katkı sağlamalı.

ABDULSAMET KIRIM
Mevkii : Sol bek

Geldiği Takım : Yozgatspor 1959 FK
Yozgatspor'dan kadromuza kattığımız tecrübeli sol bek futbola henüz 10 yaşında Boluspor alt yapısında başladı. Bu kulüpte çeşitli kategorilerde 10 sezon boyunca forma giydikten sonra 20 yaşında profesyonel sözleşme imzalayarak Boluspor A Takımına yükseldi.
Tecrübe kazanması için Boluspor tarafından 3.Lig'de Bafraspor, Çankaya FK Niğde Belediyespor ve Çıksalınspor gibi takımlara kiralanan başarılı sol bek daha sonra Sancaktepe, Payasspor ve şimdi ki Teknik Direktörümüz Özgür Vurur ile yollarının kesişeceği Gebzespor'a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla Özgür hocamızın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.
En son geçtiğimiz sezon Yozgatspor 1959 FK forması giyen 27 yaşında ki tecrübeli sol bek oynadığı ikisi kupa 28'i lig maçı olmak üzere 30 karşılamada sahaya ilk 11'de sahaya çıkarak oldukça istikrarlı bir grafik çizip takımının vazgeçilmez ismi olmayı başardı. Hemşehrimiz Veysel Karadağ ile gireceği forma rekabetinde kazanan Petrolspor olacaktır.

Yarın : Özgen Erdem - Hüseyin Çiray - Evren Kilarci - Celal Geyik

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete