SPOR

KIRMIZI BEYAZ ANALİZ-3

KIRMIZI BEYAZ ANALİZ-3 Hazırlayan: Harun Katmaz

KIRMIZI BEYAZ  ANALİZ-3
08-09-2020 17:28
Google News

Bu sezon 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Petrolspor’un yaptığı iç ve dış transferleri analiz edeceğiz. 

Kırmızı – Beyazlı ekibimiz 19 Eylül’de başlayacak ligler için TPAO tesislerinde çalışmalara başladı.  Petrolspor bu güne kadar İç transferde Umut Çakar, Okan Toprak, Aydın Arslan, Hüseyin Elma, İbrahim Yakut İnal, Emre Kars ve Mesut Saray olmak üzere 7 futbolcu ile yeniden sözleşme imzaladı. Dış transferde ise Emre Aydın, Veysel Karadağ, Celal Geyik, Hüseyin Çiray, Serhat Özyılmaz, Hüseyin Ergenç, Nesip Özel, Gökdeniz Varol, Özgen Erdem, Muhammed Ali Kol, Berkant Şahin Kök, Abdulsamet Kırım, Anıl Özeri, Burak Özsoy, Evren Kilarci ve Akın İsmail Köroğlu olmak üzere 16 futbolcu renklerine bağladı. Bu yıl alt yapıdan Merdan Kınış’ı da kadrosuna katan kırmızı Beyzalı ekipte şu anda 24 futbolcu var.  Petrolspor yönetimi son olarak iyi bir santraforu renklerine bağlayıp, transfer dosyasını kapatacak. 
Spor adamı Harun Katmaz’ın kaleminden yapacağımız analizi okumanızı, takım ve futbolcular hakkında ön görünüzün olmasına vesile olacaktır.

EVREN KİLARCİ
Mevkii : Stoper

Geldiği Takım : Gölcükspor
Petrolspor'umuzun Gölcükspor'dan kadrosuna kattığı tecrübeli savunma oyuncusu Evren Kilarci parlak futbol kariyeriyle dikkat çekiyor.
33 yaşındaki tecrübeli stoper daha önce Boluspor - Balıkesirspor - Fethiyespor - Tokatsor - Pendikspor - Başkent Akademi FK - Kahramanmaraşspor - Bayrampaşaspor ve son olarak geçtiğimiz sezon Gölcükspor formasıyla ilk defa 3.Lig'de boy gösterdi.
TFF 1.Lig'de 24, maç 2.Lig'de 203 maçta saha çıkan 33 yaşında ki stoper 21 kez de 3.Lig'de olmak üzere toplam 248 profesyonel lig maçlarında forma giyerek adeta tecrübe abidesi oldu.
Tecrübesi, soğuk kanlılığı, yerinde müdahaleleri ve hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çeken 1.85 boyundaki başarılı stoper Evren Kilarci bu sezon savunmamızın bel kemiği olacak.
Umarım tecrübesinin yanı sıra, karakterini ve hırsını da sahaya yansıtarak takım arkadaşlarına örnek lider profili çizer.


ÖZGEN ERDEM 
Mevkii : Orta Saha

Geldiği Takım : Ağrı 1970 spor
Ağrıspor'dan kadromuza kattığımız on numara pozisyonunda oynayan Özgen Erdem mücadeleci yapısı ve hırsıyla orta sahada gerek ofansif anlamda gerekse defansif anlamda formasını giydiği takımlara büyük katkı sağlıyor.
Güçlü fiziği ile orta sahayı kapatacağına inandığım 24 yaşında ki tecrübeli isim daha önce Orduspor Utaş Uşakspor ve Ağrıspor formaları ile mücadele etmişti.
Daha önce 2.Lig'e yükselme başarısı göstermiş Utaş Uşakspor'un önemli isimlerinden olan 24 yaşında ki orta saha oyuncusu 22 maçta TFF 1.Lig 1 gol, 47 maçta 2.Lig 3 gol ve 67 maçta 3.Lig'de 8 gol olmak üzere toplam 12 gol kaydetti.
İstikrarlı futboluyla takımının önemli bir parçası olacak olan Özgen ile sezon içerisine sözleşme uzatılmasını diliyorum.

HÜSEYİN ÇİRAY
Mevkii : Sol Kanat (Sağ Kanat)

Geldiği Takım : Şile Yıldızspor
Şile Yıldızspor'dan transferimiz Batmanlı Hüseyin Çiray geçen sezonun bir devresinde Anagold Erzincanspor forması giyerken devre arasında Şile Yıldızspor'a transfer olmuştu.
Petrolspor alt yapısında yetişen daha sonra sırasıyla 72 Batmanspor - Bağcılarspor- Çine Madranspor - 12 Bingölspor -  Anagold Erzincanspor ve son olarak Şile Yıldızspor takımlarında oynayan 26 yaşında ki başarılı kanat oyuncusu Hüseyin'in son durağı memleketinin takımı Petrolspor oldu.
Süraati, agresif ve mücadeleci yapısıyla orta sahanın her iki kanadında görev yapabilen Hüseyin bindirmeleriyle de rakip savunmaları zor durumlarda bırakabiliyor.
Ligin ikinci devresinin büyük olasılıkla seyircili oynanacağından taraftarlarımızdan ricam evet tüm futbolcularımıza destek vermeleri ancak memleketlerinde oynadıklarını için biraz daha duygusal olacak olan yerli futbolcularımıza ayrıca moral verecek tezahüratlarla motive etmeleri olacak.

CELAL GEYİK 
Mevkii : Sağ kanat 

Geldiği Takım : Siirt İl Özel İdare
BAL Ligi takımı Siirt İl Özel İdarespor'dan beş sezon önce 2015-2016 sezonunda formasını giydiği Batman Petrolspor'a geri dönen 27 yaşında ki sağ kanat oyuncusu Celal Geyik kırmızı-beyazlı takımımızdan ayrıldıktan sonra Bölgesel Amatör Lig'de ki temsilcimiz 1955 Batman Belediyespor'a transfer oldu ve burada bir buçuk sezonda gösterdiği üstün performansla yine BAL Ligi'nin şampiyonlukta ki en güçlü adayı Ağrıspor' transfer oldu. Ağrıspor'da oynadığı futbolla Teknik Direktör Seyithan Özdaş'ın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu ve Ağrıspor'un şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Özdaş'ın 2019-2020 sezonunda Siirt İl Özel İdarespor ile anlaşmasından sonra Celal'i de Siirt'te götürdü. Ligi ikinci sırada bitirmesine rağmen Pandemi sürecinde alınan kararla profesyonel lige terfi ettirmesiyle son iki sezonda BAL Ligi'nde ikinci şampiyonluğunu yaşayan Celal Geyik önemli bir başarı elde etti. Profesyonel ligde 22 maça çıkıp 1 gol kaydeden sağ kanat oyuncusu BAL Ligi'nde ise 124 maçta 40 gol atmayı başararak 2020-2021 sezonu için kırmızı beyazlı ekibimize dönüş yaptı.
Kanatta Hüseyin Çiray ile amansız bir forma rekabetine girecek olan Celal'in yönetimin güvenini göstereceği performansla boşa çıkarmamasını umuyorum. İnşallah BAL Liglerinde ki performansını memleketinin profesyonel takımı Petrolspor'da da gösterirsin…

Yarın:  Gökdeniz Varol -  Kadir Bilimlier - Veysel Karadağ ve Anıl Özeri

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete