SPOR

KIRMIZI-BEYAZ ANALİZ-4

Bu sezon 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Petrolspor’un yaptığı iç ve dış transferleri analiz edeceğiz. Hazırlayan: Harun Katmaz

KIRMIZI-BEYAZ ANALİZ-4
09-09-2020 18:36
Google News

 

Kırmızı – Beyazlı ekibimiz 19 Eylül’de başlayacak ligler için TPAO tesislerinde çalışmalara başladı.  Petrolspor bu güne kadar İç transferde Umut Çakar, Okan Toprak, Aydın Arslan, Hüseyin Elma, İbrahim Yakut İnal, Emre Kars ve Mesut Saray olmak üzere 7 futbolcu ile yeniden sözleşme imzaladı. Dış transferde ise Emre Aydın, Veysel Karadağ, Celal Geyik, Hüseyin Çiray, Serhat Özyılmaz, Hüseyin Ergenç, Nesip Özel, Gökdeniz Varol, Özgen Erdem, Muhammed Ali Kol, Berkant Şahin Kök, Abdulsamet Kırım, Anıl Özeri, Burak Özsoy, Evren Kilarci ve Akın İsmail Köroğlu olmak üzere 16 futbolcu renklerine bağladı. Bu yıl alt yapıdan Merdan Kınış’ı da kadrosuna katan kırmızı Beyzalı ekipte şu anda 24 futbolcu var.  Petrolspor yönetimi son olarak iyi bir santraforu renklerine bağlayıp, transfer dosyasını kapatacak. 
Spor adamı Harun Katmaz’ın kaleminden yapacağımız analizi okumanızı, takım ve futbolcular hakkında ön görünüzün olmasına vesile olacaktır.

KADİR BİLİMLİER
Mevkii :. Stoper

Geldiği Takım : 1928 Bucaspor
Yetiştiği Bucaspor alt yapısından 2013 yılında henüz 16 yaşında profesyonel sözleşme imzalanarak A Takım kadrosuna dahil edilen genç stoper Bucaspor formasıyla 17 yaşında Manisaspor'a karşı TFF 1.Lig'de sahaya çıkarak 90 dakika başarıyla görev yaptı. Bucaspor U21 ve A Takımda iki sezon forma giydikten sonra sırasıyla Osmaniyespor - Silivrispor ve Düzcespor'a kiralandı. TFF 1.Lig'de (1) 2.Lig'de (13) 3.Lig'de ise (66) karşılaşmada forma giyerek henüz 23 yaşında ulaşılması güç istatistikler elde ederek genç yaşta önemli tecrübe edindi. Geçtiğimiz sezonu Düzcespor'da kiralık olarak geçiren 1.88 boyunda ki genç stoper 18 maçın 16'sında ilk 11'de görev yaparken 15 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. U15, U16, ve U18 de olmak üzere 6 kez milli formayı giyen genç stoper savunmada Evren Kilarci ile birlikte rakip forvetlere geçit vermemeye çalışacak.


VEYSEL KARADAĞ
Mevkii : Sol Bek

Geldiği Takım : Karbel Karaköprü
Futbola 2010 yılında Batman Tüpraşspor alt yapısında başlayan Veysel, burada 4 sezon ter döktükten sonra 17 yaşında ilk profesyonel sözleşmesini 2014 sezonunda 68 Aksarayspor ile yaptı ve biri kupa diğeri lig olmak üzere 2 resmi müsabakada forma giyebildi. Bölgesel amatör lige düşen Aksarayspor ile yola devam kararı alan genç sol bek forma giydiği 23 karşılaşmada ki hırslı ve agresif futboluyla Aksaray taraftarlarının gönlünde taht kurarak Deli Veysel lakabı aldı. 2016-2017 sezonunda Konya'nın Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Akşehirspor'a transfer olan 23 yaşında ki savunmacı bu kulüpte forma giydiği 20 karşılamada gösterdiği performansla Petrolspor'lu idarecilerin dikkatinden kaçmadı ve 2017-2018 sezonunda Kırmızı Beyaz'lı ekibimize profesyonel sözleşme imzaladı. En önemli özelliklerinden biri olan tatlı sert futbolunun yanı sıra hırsı, kesiciliği ve rakipleri bezdiren oyun tarzıyla ön plana çıkan genç sol bek iki sezon forma giydiği Petrolspor'da 41 maçta görev yaptı ve bunların 35'inde ilk 11'de sahaya çıkarak kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Geçtiğimiz sezonu Karbel Karaköprü'de geçiren Karadağ burada 14 lig maçında forma giydikten sonra yeniden Batman Petrolspor'umuza dönüş yaptı. Savunmanın solunda Abdulsamet Kırım ile amansız bir forma rekabetine girecek olan Veysel bir adım öne geçmek istiyorsa savunmada görevini yerine getirmenin yanı sıra zaman zaman ileri çıkarak ofansif anlamda da takımımıza katkı sağlamalı.


ANIL ÖZER
Mevkii : Kaleci

Geldiği Takım : Torbalıspor
Galatasaray alt yapısında yetişen 22 yaşında ki genç eldiven Galatasaray Elit Liginin yanısıra İstanbulspor U21 takımında forma giyerken geçen sezon İzmir Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Torbalıspor'a büyük umutlarla transfer olmuş burada forma giydiği 7 karşılaşmadan İzmir temsilcisi sadece 1 galibiyet elde edip 6 karşılaşmadan boynu bükük ayrıldı. Genç kaleci 7 maçta kalesinde 21 gol görerek oldukça başarısız bir sezonu geride bıraktı. Petrolspor'a transferi konusunda kulübümüz Anıl'ın hangi özelliğinden etkilendi bilmiyorum ama yedek kalecinin, hemde başarısız bir sezon geçirmiş birinin uzaklarda bulunarak getirilmesine açıkçası anlam veremedim. Kulüp yönetimimiz bana göre bu transferle (geçen sezon ki performansı itibariyle) ilimiz veya bölgemizde ter döken ve Anıl Özer'den kötü olmadığını düşündüğüm bir çok kaleciye haksızlık ettiği kanaatindeyim.

Yarın : Emre Kars - İbrahim Yakup İnal - Serhat Özyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete