SPOR

KIRMIZI BEYAZ'IN ANALİZİNİ YAPIYORUZ

KIRMIZI BEYAZ'IN ANALİZİNİ YAPIYORUZ Hazırlayan: Harun Katmaz

KIRMIZI BEYAZ'IN ANALİZİNİ YAPIYORUZ
06-09-2020 17:28
Google News

 

Bu sezon 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Petrolspor’un yaptığı iç ve dış transferleri analiz edeceğiz. 
Kırmızı – Beyazlı ekibimiz 19 Eylül’de başlayacak ligler için TPAO tesislerinde çalışmalara başladı.  Petrolspor bu güne kadar İç transferde Umut Çakar, Okan Toprak, Aydın Arslan, Hüseyin Elma, İbrahim Yakut İnal, Emre Kars ve Mesut Saray olmak üzere 7 futbolcu ile yeniden sözleşme imzaladı. Dış transferde ise Emre Aydın, Veysel Karadağ, Celal Geyik, Hüseyin Çiray, Serhat Özyılmaz, Hüseyin Ergenç, Nesip Özel, Gökdeniz Varol, Özgen Erdem, Muhammed Ali Kol, Berkant Şahin Kök, Abdulsamet Kırım, Anıl Özeri, Burak Özsoy, Evren Kilarci ve Akın İsmail Köroğlu olmak üzere 16 futbolcu renklerine bağladı. Bu yıl alt yapıdan Merdan Kınış’ı da kadrosuna katan kırmızı Beyzalı ekipte şu anda 24 futbolcu var.  Petrolspor yönetimi son olarak iyi bir santraforu renklerine bağlayıp, transfer dosyasını kapatacak. 
Spor adamı Harun Katmaz’ın kaleminden yapacağımız analizi okumanızı, takım ve futbolcular hakkında ön görünüzün olmasına vesile olacaktır. 

OKAN TOPRAK 
Mevkii : Ön Libero
Geldiği Takım : İç Transfer
Geçtiğimiz sezon 1955 Batman Belediyespor'dan transfer edilen ve oynadığı futbolla teknik heyetin vazgeçilmezi olurken Batmanlı futbolseverlerden büyük alkış aldı. 22 karşılaşmada forma giyen ve 1 gol kaydeden 25 yaşında ki defansif orta saha oyuncusu performansıyla Batman futbolu için bir kazanç oldu. Oyun içerisinde rakip atakları karşılayan pres uygulayarak rahat oyun kurmalarına engel olmaya çalışmasının yanı sıra yüksek pas isabeti ile topun kırmızı beyazlı ekibimizde kalmasında önemli rol oynayan Okan Toprak, ofansif anlamda da üstüne koyup oyunu iki yönüyle oynayarak katkı sağlamayı başarırsa bu sezon Petrolspor'a çok daha faydalı olup değerine değer katacaktır.

AKIN İSMAİL KÖROĞLU 
Mevkii : Kaleci 
Geldiği Takım : Belediye Derincespor
Petrolspor'un bu sezon Belediye Derincespor'dan kadrosuna kattığı kaleci Akın İsmail Köroğlu geçtiğimiz sezon Kocaeli temsilci ile 10 maça çıkarken gösterdiği başarılı performansla kalesinde sadece 7 gol gördü.
Oldukça çabuk ve çevik bir yapıya sahip olan 30 yaşında ki tecrübeli eldiven refleksileri ile de bir çok pozisyonda kalesini gollere kapatmayı başararak takımına ve taraftarlarına güven verdi.
Kariyeri boyunca Ispartaspor - Elazığspor - İstanbulspor-Tekirdağspor-Bayburtspor - Kahramanmaraşpor - Tokatspor ve son olarak Belediye Derincespor formalarıyla 3.Lig'de 111, 2.Lig'de ise 60 maça çıkan 30 yaşında ve 1.86 boyunda ki Akın'a kulübümüze hoş geldin diyor kırmızı beyazlı forma altında başarılar dileriz. Mevcut bütçeye göre iyi bir transfer olarak değerlendirmek mümkün.

MESUT SARAY 
Mevkii : Orta Saha
Geldiği Takım : İç Transfer
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Kahramanmaraşspor'dan transfer ettiğimiz tecrübeli orta saha oyuncusu Mesut Saray oldukça parlak bir futbol kariyerine sahip. Zeytinburnuspor alt yapısında yetişen ve sırasıyla  Ç.Dardenelspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adana Demirspor, Elazığspor, Bandırmaspor,  Bodrumspor,  Vanspor ve son olarak Kahramanmaraşspor takımlarında forma giyen 33 yaşında ki deneyimli orta saha oyuncusu 160 TFF 1.Lig, 143 2.Lig, 33 ise 3.Lig olmak üzere toplam 336 resmi müsabakaya çıkarak önemli başarılara imza attı.
Müthiş futbol zekası ve top tekniğine sahip olan deneyimli solak form yakaladığı takdirde takıma kalitesi ve tecrübesiyle müthiş katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Ancak, Futbola ve başarıya doyması kafalarda ciddi soru işaretleri yaratmakta. Teknik Direktör Özgür Vurur kendisini kazanıp motive etmeyi başarır kendisine uygulayacağı ekstra programlarla eski fizik gücüne ulaştırırsa kırmızı beyazlı ekibimizin orta sahasında ki beyni olup atacağı goller ve en önemli özelliklerinden biri olan savunma aralarına atacağı ve rakip savunmaları çaresiz bırakan milimetrik paslarıyla takımımıza çok önemli katkılarda bulunabilir. Umarım göstereceği performansla eski Mesut'tan bir demet sunar hepimizin gözlerinde ki pası alır.

MUHAMMED ALİ KOL 
Mevkii : Sağ bek
Geldiği Takım : Sancaktepe Belediyespor 
2001 Almanya doğumlu sağ bek Sancaktepe Belediyespor tarafından 2020 yılının ocak ayında 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalanarak tecrübe kazanması için Petrolspor'umuza kiralandı. 19 yaşında ki genç savunma oyuncusu Muhammed Ali Kol Sancaktepe U 19 Akademi takımıyla daha önce 29 maça çıkmış rakip ağları 2 kez havalandırırken 1 kez de kendi ağlarını ziyaret etti. İbrahim İnal'la forma rekabetine girecek olan genç futbolcuyu izleme şansım olmadı. İnşallah yetiştirdikten sonra başka takımlara gitmez. Her zaman belirttiğim gibi dışardan yapılacak transfer bizim gençlerimizden 2-3 gömlek üstün değilse yapılmamalıdır. Kendi alt yapımız ve amatör ligimizin kalitesini arttırmak her sezon oradan 2-3 genç futbolcuya 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalatıp onları kazanmaktan geçer.

Yarın : Abdulsamet Kırım- Burak Özsoy- Emre Aydın ve Berkant Şahin Gök

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete