GÜNDEM

KIRSALA 20 MİLYON LİRA DESTEK

“TARIMI BIRAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

KIRSALA 20 MİLYON LİRA DESTEK
04-04-2018 17:25
Google News

Batman'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan 25 proje, 20 milyon lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Projelerin tanıtıldığı toplantıya Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile proje sahipleri katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe destek almaya hak kazanan 40 milyon lira büyüklüğe sahip 25 proje, Kültür Merkezinde düzenlenen törenle tanıtıldı.

“TARIMI BIRAKAMAYIZ”

Vali Ahmet Deniz, devletin kırsal kalkınma yatırımlarına büyük destek verdiğini belirterek “Son 5–6 yılda kırsal kalkınmaya yaklaşık 71 milyon lira destek verilmiş. Kalkınma zaten kırsaldan başlar, biz bir taraftan sanayileşip teknoloji ile buluşuyoruz, diğer taraftan da tarım alanında gelişiyoruz. Tarımı bırakmamız mümkün değil çünkü toprağa yatırım her zaman önemlidir” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas da hibe desteği için başvuru yapılan 36 projeden 25'inin kabul edildiğini belirterek, "Bu da 40 milyon tutarında. Projelerin hibe desteği tutarı 20 milyon" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete