EKONOMİ

KIRŞAN’DAN ÖNEMLİ SUNUM

Enerji Tabii Kayaklar Bakanlığı ile TOBB Türkiye Madencilik Meclisinin hazırladığı Türkiye Madencilik Sektörü Gelişim Raporu’nun Lansman Toplantısı, TOBB İkiz Kuleleri Ankara’da gerçekleştirildi.

KIRŞAN’DAN ÖNEMLİ SUNUM
20-11-2021 06:42
20-11-2021 06:44
BATMAN
Google News

 Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Madencilik Meclisi Başkanı Batmanlı Hemşerimiz İbrahim Halil Kırşan, önemli bir sunum gerçekleştirdi.

ÜST DÜZEY KATLIM SAĞLANDI

Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Madencilik Başkanı İbrahim Halil Kırşan, MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan, TKİ Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, Eti Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer ve Madencilik Sektöründe Yer Alan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları katıldı. 

MADENCİLİK MECLİSİ, ÖNEMLİ BİR BULUŞMA NOKTASI

Türkiye Madencilik Sektörü Gelişim Raporu Lansman Toplantısında konuşan Kırşan “TOBB Türkiye Madencilik Meclisimiz, sektörümüzün ilgili tüm taraflarını bünyesine alan entegre yapısıyla madencilik sektöründe yer alan belli başlı Sivil Toplum Kuruluşlarını, ilgili kamu kuruluşlarını ve sektörümüzde faaliyet gösteren büyük ölçekli firmalarımızı bünyesinde barındıran önemli bir buluşma noktasıdır. TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, madencilik sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürütmekte, sektörümüzün sorunlarına çözüm aramakta ve madenciliğimizin istikrarlı bir biçimde gelişimine katkıda bulunmak için üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır. Kamu ile Özel sektörümüz arasında köprü kurma görevini kendisine misyon olarak belirleyen sektör meclisimiz kamu-özel sektör iş birliğinin geliştirilmesine öncülük etme vizyonuyla çalışmalarını yürütürken ülkemizin en büyük kamu kuruluşu niteliğindeki meslek üst kuruluşu olarak yapılandırılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin gücünü de arkasına alarak hareket etmekte ve sektörümüzün çözüm bekleyen sorunlarına katkı sunmayı hedeflemektedir” dedi.

MADENLERİ TEMİN ETMEDEN ÇALKAR DÖNMÜYOR

Türkiye Madencilik Sektörü Gelişim Raporunu paylaşan Kırşan “Pandemi sonrası dünyada baş döndüren gelişmeler ve birçok sektördeki paradigma değişikliği, tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, enerji ve emtia fiyatlarındaki yükseliş ve dalgalanmalar yerli ve milli hammaddelerimiz olan madenlerin stratejik önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Tedarik zincirinin ilk halkası olan madenleri temin etmeden sanayide çarkların dönmesinin mümkün olmadığı içinden geçtiğimiz salgın dönemiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Öte yandan küresel iklim değişikliği bağlamında daha yaşanabilir bir dünya için temiz ve yeşil enerjiye geçişin konuşulduğu şu günlerde dünyada enerjide değişim ve dönüşüm için bazı madenlerin kritik bir rol oynayacağı ve bu madenlere daha fazla ihtiyaç duyulacağı tartışmadan uzak bir gerçekliktir. Ülkemiz sanayisinin can damarı niteliğinde önemli sektörlerinden biri olan ülkemiz madencilik sektörünü dünya maden endüstrisindeki gelişmeler ve hızlanan dijital dönüşüm çerçevesinde bütünsel bir yaklaşımla ele alıp incelediğimiz bu raporda, sektörde yer alan sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri de dikkate alınarak ülkemiz madenciliğinin geçmiş on yılındaki performansı bağlamında mevcut durumunu ortaya koyarak sektörel politika ve stratejilerin oluşturulması ve gelecek projeksiyonlara ışık tutması hedeflenmiştir. Raporda sektörde geliştirilmesi gereken alanların tespiti için bir SWOT analizi yapılarak sektörümüzün güçlü ve zayıf alanların belirlenmesine dönük bir çalışma da yapılmıştır” dedi.

Programda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de konuşma yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ertan taş
Ertan taş 2 yıl önce
Tesbit doğru ancak lafta kalmasınhemen bir çalışma gurubu kurulsun saygilar
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete