GÜNDEM

Kitap Fuarı 14-23 Ekim’de...

5.Batman Kitap Fuarı, 14 Ekim’de kitapseverlere kapılarını açacak. Batman’da açılan 5 milyon sayfa mottosuyla gerçekleyecek olan fuar, 10 gün sürecek.

Kitap Fuarı 14-23 Ekim’de...
11-10-2022 15:30
11-10-2022 15:07
BATMAN
Google News

DOLU DOLU 10 GÜN...

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Batman 5. Kitap Fuarı, 14–23 Ekim’de gerçekleşecek. Fuara, saygın yayınevleriyle birlikte edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda tanınmış yazar katılacak.

MOTTODAKİ ‘5 MİLYON SAYFANIN’ NEDENİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Yayınevlerinin fuarda sergileyeceği farklı isimlere sahip binlerce farklı kitabın sayfa sayısı toplamda 5 milyon sayfayı aşıyor. Fuardaki hazinenin büyüklüğünü göstermek için mottomuzu Batman’da açılan 5 milyon sayfa olarak belirledik. Öğrencilerimizi mektupla fuara davet ettik ve fuara gelebilmeleri için otobüslerimizle ücretsiz taşıma yapacağız. Yazarları ve yayınevlerini Batman’a getirmekle kalmıyor, Batman’ı da kitap fuarına getiriyoruz. Geçen yıl 800 bin liralık hediye çeki dağıtıldı. Bu yıl 1 milyon 200 bin lira değerinde 30’ar liralık 40 bin hediye çeki dağıtılacak” dedi.

10 GÜNLÜK ÜNLÜ YAZARLAR GEÇİDİ...

100’ü aşkın saygın yayınevinin binlerce değişik eserle katıldığı 10 günlük fuar süresince Batman’da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. Türkiye ve farklı ülkelerden edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasının usta kalemleri Batman’ın misafiri olacak. Ben Öteki ve Ötesi, Gök Kubbenin Altında, İslam ve Batı Kitaplarının Yazarı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarık Tufan, Nurullah Genç, Vehbi Vakkasoğlu, Şermin Yaşar, Beyazıt Akman, Ali Emre, Mehmet Ali Bulut kitap fuarının konukları arasında yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete