EĞİTİM

KİTAP FUARI REKORA DOĞRU

2. Batman Kitap Fuarı, Valilik Binası yanında kurulan çadırda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

KİTAP FUARI REKORA DOĞRU
25-10-2018 21:13
Google News

 

900 METREKARELİK ÇADIRDA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Valilik öncülüğünde geçen yıl ilki açılan Batman Kitap Fuarı’nın bu yıl ikinci düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl 1400, bu yıl ise 1900 metrekare alanda kurulan Batman Kitap Fuarı’nda 80 Yazar ve 100 Yayınevi, ziyaretçilerini ağırlıyor. Pazar gününe kadar açık tutulacak fuar, 5 günde 40 Bin ziyaretçiyle rekor rakama ulaştı.

GÜNDE ORTALAMA 4 BİN TAŞIMALI ÖĞRENCİ GELİYOR

Karma Kitaplar Yayın Evi Sorumlusu ve Fuar Yetkilisi Kamuran Güneri, “5 günde fuarda, günde 4 Bini taşımalı olmak üzere 5 Bin öğrenciyi ağırladık. Saat 17.00’den sonra ziyaretler artıyor. 5 günde 40 Bin ziyaretçi geldi. Geçen yıla göre çeşitlilik oranı, yüzde 30 arttı. Vali Bey de çeşitliliği fazla olan, herkese hitap eden bir fuar olması gerektiğini vurguladı. Geçen yıl Batman’da kitap satamayacağını düşünen yayınevlerinin birçoğu bu sene stant açtı” dedi.

“GERÇEK BATMAN İLE KAFALARDAKİ BATMAN ÇOK FARKLI”

Güneri “Dışarıdan Batman’a bakanlar, buraya gelip Batman’ı gördüklerinde farklı bir kentle karşılaşıyor. Demek ki buradaki Batman, dışarıya olduğu gibi yansıtılamıyor. Fuarlar da bunun için önemli. 3 koli kitap getiren yayınevleri, şimdi otobüslerle, kargolarla her gün Batman’a kitap getirtiyor. Bu sene 100 yayınevi var. Geçen yıl 150 olacaktır. Batman, fuar potansiyeli olan bir şehir. Halkın fuara ilgisi oldukça yüksek” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete