GÜNDEM

KİTAP KULÜBÜ'NDEN EZİDİ ÇADIR KAMPINA GIDA DESTEĞİ

İnstagram ortamında açtıkları Batman Kitap Kulübü sayfası sayesinde her hafta bir araya gelerek okudukların kitapların analizini yapan gençler, bu kez Ezidi Çadır Kente yaptıkları bağış ve yardımlarla adından söz ettirdi.

KİTAP KULÜBÜ'NDEN EZİDİ ÇADIR KAMPINA GIDA DESTEĞİ
18-11-2019 18:35
Google News

HUZURSUZLUK KİTABININ ANALİZİNDEN ÇADIR KENTE YARDIM ÇIKTI
Batman Kitap Kulübü, her hafta kentin farklı bir yerinde yaptığı kitap analizlerinde son olarak Zülfü Livaneli’nin Huzursuzluk adlı kitabını ele aldı. Sosyal medya ortamında yapılan duyurularla Huzursuzluk kitabını okuyan gençler, bir kafede toplanarak kitabın analizini yaptı. Ezidilerin hayatını anlatan kitabın analizinde gençler, Ezidi Çadır Kampa yardım yapma kararı aldı. Duyarlı esnaf ve vatandaşlardan topladıkları yardımlarla erzak alan gençler, Beşiri’nin Uğurca Köyü’nde bulunan Ezidi Çadır Kampı ziyaret ederek, erzakları dağıttı. Yağ, un, bulgur ve pirinçler, tartılarak çadırlara eşit şekilde dağıtıldı. 
ÇOK ZOR ŞARTLARDA YAŞIYORLAR
Batman Kitap Kulübü Sayfa Yöneticileri Mahsum Demir, Şahabbetin Tunç ve Sözcü Tahir Yaşar “Savaş mağduru Ezidiler, yıllardır çadırlarda yaşıyor. Kış geliyor. Kar, fırtınada bu çadırları ısıtmak çok zor. Odun sobaları var ama yakacak odun yok. Elektrik faturaları yüklü geldiğinden, elektriği de rahat kullanamıyorlar. Kış süresince yağ, un, bulgur, pirinç gibi ihtiyaçları olacak. Hastalıklarla boğuşuyorlar. Sahipsiz bırakıldıklarından yakınıyorlar. Onlara elini uzatmak ve yardım etmek isteyenler instagrama @batmankitapkulubuu sayfasından ya da 0505 101 33 01 no’lu hattan bize ulaşabilirler” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete