GÜNDEM

KİTAPSEVERLER İÇİN FUAR

Valilik öncülüğünde geçtiğimiz yıl ilki başlatılan Batman Kitap Fuarı'nın bu yıl ikincisi açıldı.

KİTAPSEVERLER İÇİN FUAR
21-10-2018 20:34
Google News

Hükümet Konağı yanında kurulan çadırda ziyaretçilerini ağırlayan fuarın açılışına Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu katıldı. Vali Deniz “Çocuklarımız kitapla buluşsunlar ki akıllarını kiraya vermesinler. Çocuklarımızın zihinlerinin kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. Batman Kitap Fuarı Pazar gününe kadar açık tutulacak.

“DÜNYADA 10'UNCU SIRADAYIZ”

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Turşucu “Türkiye'de geçen sene 700 milyona yakın kitap basıldı. Kişi başına 8 buçuk kitap demek. Bu kitaplar satılıp okunmasa basılmaz. Kitap okuma alışkanlığı açısından dünyada ilk 20’deyiz. Basılan kitap çeşitliliği bakımından dünyada ilk 10'dayız. Kitap piyasası bakımından dünyada 11'inciyiz” dedi.

YAZARIMIZ EKREM IŞIK, KİTAPSEVERLERİ BEKLİYOR

Yazarımız Ekrem Işık da Kulluğun Sosyolojik Tahlili adlı kitabı ile fuardaki yerini aldı. Işık, okurları için kitaplarını imzaladı.

ATA YİĞİZ BATMAN’DA

İstanbul’da yaşayan ve fırsat buldukça Batman’daki okurları ile buluşan Batmanlı Şair Ata Yiğiz de fuarda hemşerileriyle bir araya geldi. Yiğiz, kitaplarını, şiirseverler için imzaladı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete