GÜNDEM

KİTLESEL OLARAK ŞIRNAK’A GİDECEKLER

DBP ve HDP ile Barış Anneleri Meclisi Üyeleri, ölümlerin arttığı ve şiddetin giderek tırmandığı Şırnak’ın Cizre, Şırnak ve Botan İlçelerine gitme kararı aldı.

KİTLESEL OLARAK ŞIRNAK’A GİDECEKLER
26-01-2016 20:21
Google News

DBP Merkez İlçe Binasında konuyla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir ile Barış Anneleri katıldı.

“HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Bugün konvoylarla kitlesel olarak Şırnak’ın ilçelerine gideceklerini söyleyen DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir “Bölgede her gün onlarca insan öldürülüyor. Kadınlar, engelli çocuklar, bebekler öldürülüyor. İnsanlar oralarda göçe zorlanıyor, yaralı olarak günlerce ambulans bekliyorlar, ev ve işyerleri yıkılıyor. Hükümete çağrı yapıyoruz, bu kan nereye kadar akacak? Artık yeter. Bu savaşın durması için, akan bu kanın durması için kitlesel olarak Cizre, Silopi ve Botan’a gideceğiz. Bu savaşı durdurmak için yapabileceğimiz bütün demokratik eylemleri yapacağız. Bütün halkımızı ve özellikle aydınlarımızı, bu etkinliğe katılmaya çağırıyoruz” dedi. Bugün Belediye binası önünde toplanan kitlelerin, konvoylar halinde Botan, Cizre ve Silopi’ye gideceği belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete