GÜNDEM

KIZ KARDEŞLER, HURDAYI TAKIYA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Batman'da iki kız kardeş, hibe ve desteklerle kurdukları iş yeri ve atölyede, hurda gümüşleri farklı tasarımlara dönüştürüyor.

KIZ KARDEŞLER, HURDAYI TAKIYA DÖNÜŞTÜRÜYOR
19-02-2019 16:55
Google News

10 yıl öncesine kadar Batman ve Siirt yöresine ait bazı ürünleri Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa, Malatya’da satarak ailesinin geçimini sağlayan 45 yaşındaki Ayşan Eken, yoğun talep üzerine kız kardeşi Necla Eken’i de yanına alarak kendi işini kurmaya karar verdi. Mikro kredi desteğinden faydalanan iki kız kardeş, bir süre sonra işlerini geliştirmek için 10 bin liralık mikro kredi desteği aldı ve atölye oluşturdu. İki kardeş, kurdukları atölyede, hurda gümüşü eriterek takı ve aksesuar hazırlıyor.

“HAYALLARİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ayşan Eken “Bölgeye özgü yöresel ürünleri satmak için gittiğim batı illerinde, yoğun talep gördüm. Hediye amaçlı götürdüğüm ürünleri, yoğun talep sonrası satmaya başladım. Annem de rahatsızlanınca, Batman’da yerleşme kararı aldım. Batman Çarşısında gümüş satarken, desteklerle başvurdum. Aldığım desteklerle, atölye açtım. İsimli kolye, anahtarlık, tespih gibi siparişler geliyor. Müşteriler hayal ediyor biz de bu hayalini gerçekleştiriyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete