GÜNDEM

Kız öğrenciler, hasta bakıyor

Batman Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Bölümünde okuyan kız öğrenciler ev ziyaretleri yaparak, yatalak hastaların hem öz bakımını yapıyor hem sağlık durumlarını kontrol ediyor.

Kız öğrenciler, hasta bakıyor
06-01-2023 09:12
06-01-2023 19:12
BATMAN
Google News

AMAÇ, SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK

Batman Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri Bölümünde alan şefi olarak çalışan Nuseybe Zengin “Öğrencilerimizle hastalık ve sağlık hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla her ay etkinlikler düzenliyoruz. Ekim ayında sahada erken teşhis hayat kurtarır etkinliği düzenledik. Kasım ayında okulumuzun veli ve öğrencilerini Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürerek doğru beslen, hareket et diyanetten korun etkinliği yaptık. Bu ay hasta ve hasta yakınlarına moral sağlamak amacıyla ev ziyaretleri gerçekleştirdik, hastalarımızın öz bakımlarını yaptık,  şeker ve tansiyon takiplerini yaptık, yakınlarına ise yatağa bağlı hastalarda oluşabilecek yatak yaraları hakkında bilgi aktardık. Amacımız ev ziyaretlerimizi arttırarak gençlerimizde sosyal sorumluluk bilincini geliştirmektir” dedi.

“ÖZGÜVENİMİZ ARTIYOR”

Okul öğrencilerinden Zelal Çetinbaş “Amacımız yatalak hastamızın öz bakım ihtiyaçlarını giderip şeker, tansiyon ölçümlerini yapıp hem hastaya hem hasta yakınlarına yardımcı olmak. Küçük yaşta meslek öğrenip, insanlara az da olsa faydamızın dokunduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu önlüğü giymek bile özgüvenimizi arttırıyor” dedi. Kız öğrenciler Hilal Mahallesi'nde 67 yaşındaki yatalak hasta Samiye Gürbüz’ün öz bakımını yaparken hasta yakını Sakine Biltekin ise kız öğrencilere teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete