GÜNDEM

KIZILAY, 250 AİLEYE GIDA DAĞITTI

Suriye’de yaşanan iç savaş ve bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan ve Batman’a göç etmek zorunda kalan ailelere Kızılay Batman Şubesi tarafından 250 koli gıda yardımı yapıldı.

KIZILAY, 250 AİLEYE GIDA DAĞITTI
16-08-2016 20:57
Google News

Mağdur ailelere gıda kolileri, hijyen setleri, mutfak setleri ve battaniye dağıttıklarını söyleyen Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ “Bölgede yaşanan Terör olayları nedeniyle ilimize göç etmek zorunda kalan ailelere de 250 koli gıda, hijyen, mutfak seti ve çok sayıda battaniye dağıttık. Bunların dışında 250 adet gıda kartı, 250 adet kiloluk kavurma ile kıyma ve 50 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdik. 5 bin Suriyeli aileye de Ramazan Bayramı öncesi çeşitli yardımlarda bulunuldu. Ayrıca Batman’da medreselerde eğitim gören öğrencimize de yaklaşık bin adet battaniye, erzak kolisi, hijyen ve mutfak seti dağıtımı yapıldı” dedi.

ZEKÂTLAR, KURBAN BAYRAMINDA DAĞITILACAK

Kurban Bayramı öncesi Türk Kızılay'ı tarafından yapılacak olan yardım faaliyetlerine de değinen Başkan Ali Tezdiğ “Kızılay Batman Şubesi’nde kayıtlı olan bin 517 kişiye Kurban Bayramı öncesi 250’şer TL olmak üzere zekât parası hesaplarına aktarılacak. Yine bayram öncesi bin 200 adet kavurma dağıtımı, 5 bin Suriyeli aileye yardım kolileri dağıtımı ve 50 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete