GÜNDEM

Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ; “Alnımız ak, başımız dik”

Türk Kızılayı Genel Merkezi, Doğu ve Güneydoğu İllerinde Şube Başkanlıklarının kapatılmasını kararlaştırdı. Hakkında kapatılma kararı verilen Batman Şube Başkanlığı, yerel basınla bir araya gelerek, iddiaları yanıtladı.

Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ; “Alnımız ak, başımız dik”
23-07-2018 22:02
Google News

 

“FİKİR AYRILIKLARININ BEDELİNİ DETİYORLAR”

Batman, Beşiri, Sason ve Kozluk Şube Başkanlarının yer aldığı toplantıda, Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ “5 Mayıs 2016’dan beri özveriyle görevdeyiz. Yardım faaliyetleri, kan bağışı kampanyaları, ayni ve nakdi bağışlar, kurban bağışları, ramazan kolileri, öğrencilere sağladığımız nakdi ve ayni yardımlar, diğer kurum, kuruluş ve firmalarla yaptığımız yararlı işbirlikleri, doğal afetler ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Şube olarak Türk Kızılayı’nın en çok çalışan şubelerinden biri olduğumuz, kayıtlarda tespitlidir. 4 Nisan 2016’da Olağan Genel Kurul ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen abim Sabahattin Tezdiğ’in, Yönetim Kurulunun yanlış kararlarına Kızılay menfaatince şerh düşmesi, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri ile fikir ayrılıklarına düşmesinin bedelini, kardeşi olarak Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım Şubemizin kapanması, hakkımızda çıkarılan asılsız iddialar ve suç duyuruları ile ödüyoruz” dedi.

“AÇIKLAMA YAPMAMI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR”

Genel Merkez Yönetim Kurulunda bir yıldır başlayan fikir ayrılıkları ile birlikte 700 şubeden 550’sinin kapatıldığını hatırlatan Tezdiğ “Batman ve ilçeleri de kapatılan şubeler arasında. Yaklaşık 1 senedir şubemizle ilgili, çok sayıda, sahte isimlerle dilekçeler verilmiş, dilekçelerde iddia edilen konular asılsız çıkmasına rağmen, müfettişler gönderilerek baskı altında tutulduk. Basın açıklaması yapacağımızı bildirince Türk Kızılayı Genel Sekreteri tarafından tarafıma atılan ikaz mesajı ile bu açıklamaları yapmamın şahsım adına telafisi güç sonuçlar doğuracağı belirtilmiş, açıklama yapmam engellenmeye çalışıldı. Alnımız ak, başımız diktir. Türk Kızılayı, bizlere Atalarımızın emanetidir. Bu emaneti bizler sadece yöneticilik sıfatımız olduğunda değil, vatandaş olarak da tüm kuruluşlar önünde Kızılay’ımıza zarar veren kişilere karşı koruyacağımıza söz veriyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete