BEŞİRİ

KIZILAY, BEŞİRİ’DE SEFERBERLİK BAŞLATTI

Kızılay Beşiri Şube Başkanlığı, Ramazan Ay’ında yürüttüğü yardım çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerini ve sığınmacı aileleri yalnız bırakmıyor.

KIZILAY, BEŞİRİ’DE SEFERBERLİK BAŞLATTI
28-06-2016 21:00
Google News

Ramazan Ay’ında yardım çalışmalarına hız kazandırdıklarını belirten Kızılay Beşiri Şube Başkanı Aslan Gönenç, ilçede ihtiyaç sahibi 300 aileye alışveriş kartı dağıttıklarını söyledi. Beşiri’de, Cizre, Şırnak, Silopi, Sur ve Kobanê’den gelen aile sayısının 57 olduğunu bildiren Gönenç “Köylerde yaşayan sığınmacı ailelerimiz de mevcuttur. Ramazan’a girmeden önce Sayın Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık, bu konuda hassasiyetle durulması için tüm şube başkanlarına önemli hatırlatmalar yaptı. Biz de ihtiyaç sahiplerinin isim ve adreslerini tespit ettik. Şu ana kadar 300 aileye gıda alışveriş kartı verdik. Bu kartla pos cihazının geçtiği her yerde, ihtiyacı olan her şeyi alabilme fırsatı sunduk. Ayakkabı ve giyim eşyaları geldi. Bunları da gerek okul bazında gerekse muhtaçların evlerine ulaştırdık. Bunun yanı sıra mutfak setlerimiz ve bine yakın gıda kolilerimiz geldi. Gıda kolilerimizin dağıtımı devam etmektedir. Kıyma ve kuşbaşı konservelerimiz geldi. Her aileye 2’şer tane dağıttık” dedi.

“500 ADET BATTANİYE DAĞITTIK”

“Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay” şiarı ile çalıştıklarını söyleyen Gönenç “Daha önce ilçemizde ikamet eden Özgür Özevin, saolsun her Ramazan Ay’ında olduğu gibi bu yıl da Yalova’dan yardımlarını ulaştırdı. Mutfak malzemelerinden oluşan 40 adet koliyi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bunun yanında 500 adet battaniye dağıttık. Bize ulaşan her insana koşarız, mutlaka yanında oluruz. Güçlü Türkiye, Güçlü Kızılay sloganı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“KIZILAY, IRK, DİL VE DİN AYIRIMI YAPMAZ”

7 yıldır Kızılay Beşiri Şube Başkanlığı yapan Gönenç “Kızılay, ırk, dil ve din ayırımı yapmadan yardım yapan ve her geçen gün büyüyerek sınırları aşan bir yardım kuruluşudur. 

Batman şube Başkanımız Sabahattin Tezdiğ, Genel Merkez’e gitmeden önce olduğu gibi sonrasında da çalışmalarını ve desteklerini sürdürüyor. Bütün Yönetim Kurulu Başkanlarımız ve Üyelerimiz özveri ile çalışmaktadır. Hiçbir işimiz şu ana kadar aksamamıştır” dedi.

“KAN TEMİNİ DE YAPIYORUZ”

Yardım çalışmalarının yanısıra kan ihtiyacı duyanların yardımına da koştuklarını söyleyen Gönenç “Kan hizmetlerimiz de Türkiye’nin neresinde olursa olsun bizi arayan her insana referans olmuşuzdur. Kan ihtiyacını hemen temin edip ulaştırmanın gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete