GÜNDEM

KIZILAY’DAN “ACİL KAN” ÇAĞRISI

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali TEZDİĞ, Ağır Kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımız kırmızı alarm vermiştir. Malumunuz Kan sürekli bir ihtiyaçtır.

KIZILAY’DAN “ACİL KAN”  ÇAĞRISI
03-01-2017 22:40
Google News

Ülkemiz genelindeki 1300 civarındaki hastaneye desteklerinizle her iş günü yaklaşık 11.000 Ünite Kan tedarik etmek zorundayız. Ülke genelinde 250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz. Erkekler yılda 4, Kadınlar 3 kez kan verebilir. Türkiye’de gönüllü kan bağışının yetersizliğine dikkat çekerek,

“Ülkemizde kan bağışı yeterli düzeyde değil. Hasta yatak kapasitesine göre yıllık 3 milyon ünite kana ihtiyaç var. Gelişmiş ülkelerde her yıl Türkiye’nin 4 – 5 katı kan bağışlanıyor. Ülkemizin kan bağışı konusunda modern toplumlar seviyesine gelebilmesi için öncelikle karşılıksız, gönüllü bağışların artması gerekiyor. Bir başka unsur ise düzenli ve güvenli donörlük sistemi oluşturmak. Bu da bilinçlendirme ile mümkün olacak. Türk Kızılayı olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya tüm kararlılığımızla devam ediyoruz. “Nasıl olsa bağışlayan bulunur” tavrının yanı sıra hijyen, yorgunluk, zamansızlık gibi bilgisizlikten gelen çekincelerin de etkili olduğunu; ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete