GÜNDEM

KIZILAY’DAN KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganı ile sesleniyor.

KIZILAY’DAN KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
24-08-2016 22:34
Google News

Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, bu yıl da kurban etlerini yüz binlerce ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlıyor.

Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, basın mensupları ile MADO’da bir araya gelerek kampanya kapsamında hayırseverlerden destek istedi. Tezdiğ, uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl boyu ete kavuşacağını ifade etti.

KURBANLIKLAR, KAVURMAYA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Kızılay’ın Kurban’da Kızılay Modeli sayesinde Kurban ibadetlerinin, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirilebileceğini anlatan Tezdiğ “Bu model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu Veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlarda yapılacak kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserveler halinde Kızılay Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek” dedi. Kurban etlerinin dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Tezdiğ, hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

1 HİSSE BEDELİ 740 TL

Kurban bağışında bulunmak isteyenlerin, Kızılay Batman Şubesini arayarak destek olabileceklerini dile getiren Tezdiğ, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedelinin 740 Lira, yurtdışı kurban vekâlet bedelinin 475 Lira olduğunu bildirdi. Kampanyaya göre vatandaşlar, Türk Kızılay Batman Şubesi hesap numarası aracılığı ile de kurban vekâlet bedelini ödeyebilecek. Bunun için Ziraat Bankası Türk Kızılayı Batman Şubesi Şube Kodu 0557 / Batman Şubesi IBAN NO TR78 0001 0005 5700 0018 685422 hesab numarası kullanılabilecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete