GÜNDEM

KIZILAY, GÖNÜLLÜLERİNİ SEVİNDİRDİ

Kızılay Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, düzenli kan bağışı yapan Batman Spor Akademisi yönetici, hocaları ve öğrencilerine teşekkür ederek hediye verdi.

KIZILAY, GÖNÜLLÜLERİNİ SEVİNDİRDİ
20-09-2015 18:51
Google News

Hediye teslim töreninde konuşan Tezdiğ “Kan bağışı çok önemli bir hayır faaliyetidir çünkü bir hayat kurtarıyorsunuz, bir hayata uzanan ele siz yetişmeye çalışıyorsunuz. Ülkemizde yapılan kan bağışı oranı yüzde 1,5’lerdedir. Vereceğimiz bir ünite kan ile kanımızın yenileneceği gibi, ücretsiz olarak test edilip, sağlık kontrolünden de geçmiş olacağız. 18–65 yaş arasında ağırlığı 50 kg ve üzeri önemli sağlık sorunu olmayanlar, kan merkezine geldiğinde yapılan muayenede sağlığa uygun olarak tespit edilen ve hemoglobin düzeyi uygun olan herkes üç ayda bir yılda toplam dört kez kan bağışında bulunabilir” dedi.

KURBAN TOPLUYORUZ

Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kızılay'ın vekâletle kurban kampanyasından da bahseden Tezdiğ “Usulüne ve İslami şartlara uygun kurban kesimi için tüm vatandaşları Kızılay'a vekâlet verip kurban bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete