SİYASET

KJA, TECRİDE KARŞI AÇIKLAMA YAPTI

Özgür Kadın Kongresi (KJA), İmralı’da Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı gerekçesiyle Batman’da kitlesel basın açıklaması düzenledi.

KJA, TECRİDE KARŞI AÇIKLAMA YAPTI
05-08-2016 18:31
Google News

Atatürk Parkı’nda düzenlenen eyleme HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel ile Sabri Özdemir DBP ve HDP İl Yöneticileri ile Barış Anneleri de destek verdi.

“BÜTÜN HALKLAR İÇİN MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Eylemde konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran “Öcalan’ın sağlığı konusunda tedirginiz. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanı açıklama yaptı ama biz bu açıklamalara güvenmiyoruz. Biz buradan Hükümete sesleniyoruz. Öcalan bizim kırmızı çizgimizdir ve aslında sizin de kırmızı çizginiz olmalıdır. Çözümün tek adresi İmralı’nın kapılarının açılmasıdır. Sadece Kürt halkı için değil, Türkiye’de yaşayan bütün halklar için, bu topraklarda huzur ve demokrasi için mücadelemizi daha da yükselteceğiz” dedi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

DBP İl Eş Başkanı Nurten Üzümcü de Hükümete seslenerek “Hükümetin ve ilgili yetkililerin bir an önce Öcalan’la görüşme imkânlarını sağlaması Kürt halkı ve demokratik kamuoyuna tatmin edici açıklamalarda bulunması gerekir” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete