TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziantep'te

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin milli bakımdan çok değerli olduğunu belirterek, "KKTC'nin bekası, egemenliği, Mavi Vatan'da yetki alanları ve Libya koridoruyla Türkiye'nin bambaşka bir gerçekle Doğu Akdeniz'de haritası ortaya çıkıyor. Kimse bizim sürdürdüğümüz siyaseti hafife alamaz, bu siyaset KKTC ile ana zemin buldu." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziantep'te
14-02-2024 06:24
13-02-2024 19:25
Google News

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Tatar, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti, Vali Kemal Çeber ile bir süre görüştü.

Tatar, daha sonra Gaziantep Üniversitesinin Mavera Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılı Etkinliği"ne katıldı.

Burada konuşan Tatar, KKTC'de tarihte birçok medeniyet ve savaş yaşandığı, bunların izlerinin bulunduğunu söyledi.

Türk milletinde önemli yeri bulunan KKTC'nin Anadolu'ya yakın olduğunu ifade eden Tatar, "Anadolu'ya o kadar yakınız ki suyumuzu getirdik. Yunanistan'a 1000 kilometre, Brüksel ise 2 bin kilometre uzaklıktadır. Dolayısıyla biz Anadolu'nun bir parçasıyız, uzantısı ve hep tarihte de böyle oluşmuştur." diye konuştu.

Tatar, milletler için egemenliğin çok önemli bir husus olduğuna işaret ederek, siyasi hayatında egemenlik konusunda birçok çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Milli davaların kolay olmadığına dikkati çeken Tatar, şunları kaydetti:

"Karşımızda birtakım güçler vardır. Onların menfaatleri de başkadır. Ama eğer biz bir milletsek, coğrafyamıza, Türkiye'yle komşu ilişkisine, Akdeniz'deki yeni siyasete, Doğu Akdeniz'in artan stratejisine ve Türk dünyasına baktığımızda en güneydeki Türk devleti olarak bağımsız Türk cumhuriyeti vardır. Bu bağımsız Türk devleti, toprağıyla, kıyıları, egemenliği, deniz alanları, kara suları, kıta sahaları, ekonomisi, bunların hepsiyle Mavi Vatan'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne katkısı vardır. KKTC'nin Türk dünyasına katkısı vardır." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete