GÜNDEM

KLİMA “YOK” SATIYOR

Sıcakların 45 dereceyi bulduğu Batman’da klima satışlarında patlama yaşandı.

KLİMA “YOK” SATIYOR
12-07-2016 20:43
Google News

Yaz sıcaklıklarının, normallerin üstünde seyrettiği Batman’da vatandaşlar, serinlemenin yollarını arıyor. Bazı vatandaşlar klimalı camilerde uyuyarak sıcağın etkisini kırmaya çalışırken, bazı vatandaşlar gölgelik alanlarda ve refüjlerde siesta uykusuna yatarak serinlemeyi tercih ediyor.

KLİMA, EN BİLİNDİK SERİNLEME YÖNTEMİ

Havuz ve göletlerin kısıtlı olduğu Batman’da, klimalar ise en bilindik serinleme yöntemi olarak kullanılıyor. Hemen hemen her ev ve işyerinde bulunan klimalar, yaz sıcaklarının arttığı şu günlerde adeta yok satıyor.

VATANDAŞ, CEBİNE UYGUN KLİMA ARIYOR

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, beyaz eşya mağazalarına koşarak cebine uygun klima satın alıyor. Onlarca çeşit klima arasından tercih yapmak zorunda kalan vatandaşlar, garantili ürünleri satan alarak ürünün kullanışlığını arttırmak istiyor. Batman’da son günlerde klima satışlarında patlama yaşandığını söyleyen Çarşı Mahallesi Esnaflarından Atakav Ticaret İşletmecisi Mehmet Zeki Keskin “1 ay öncesine kadar havalar çok serindi ve hiç klima satışı yoktu. Ama sıcakların artmasıyla birlikte klima satışlarında patlama yaşadık. 25 yıldır bu sektörde hizmet veriyorum. Burada her çeşit klimayı bulmak mümkün. Fiyatlarımız uygundur. Tüm müşterilerimizi buraya bekliyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete