GÜNDEM

“KOBANÊ DİRENİŞİ ULUSAL KONGRENİN HABERCİSİ”

Batman Belediyesi, HDP ve DBP öncülüğünde “Fitre ve Zekâtımız Kobanê Halkına” şiarı ile başlatılan yardım kampanyası, hayırsever STK ve vatandaşların desteğiyle sürüyor.

“KOBANÊ DİRENİŞİ ULUSAL KONGRENİN HABERCİSİ”
13-07-2015 21:53
Google News

Kampanya kapsamında toplanan yardımlarla alınan 2 tır ve 3 kamyon yaşam malzemesi, Kobanê halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı. İnsani yardım araçlarıyla Kobanê’ye hareket etmeden önce basın mensuplarına konuşan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, halka yardımlarını sürdürme çağrısında bulundu.

KOBANÊ’YE GİTTİLER

HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, DBP İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir ile birlikte Kobanê’ye hareketinden önce açıklamalarda bulunan Eş Başkan Özdemir “Kobanê ve Rojava’daki savaş hala sürmektedir. Bu kirli savaşa kimi canını siper ederek, savaşarak, direnerek, başkaldırarak, mücadele vererek, kimisi zekâtını vererek, yardımlarda bulunarak, kimisi kamuoyu oluşturarak, kimisi de dua ederek katkı sunuyor. Bu birliktelik, ulusal kongrenin habercisidir. Ancak böyle bir birliktelikle bu kirli savaşı bitirebiliriz” dedi. Açıklamanın ardından Özdemir ve beraberindekiler, yardım tırları ile birlikte Suriye’nin Kobanê kentine doğru yola çıktı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete