GÜNDEM

KOBANÊLİ AİLEYE VALİ AZMİ ÇELİK SAHİP ÇIKTI

Önceki gün “Afrika’da değil, Batman’da yaşıyor” başlığı ile Batman Sonsöz Gazetesi’nin manşetine taşıdığımız Kobanêli ailenin dramı, Batman’da yankı buldu.

KOBANÊLİ AİLEYE VALİ AZMİ ÇELİK SAHİP ÇIKTI
03-05-2016 22:10
Google News

Yaşanan savaştan dolayı Suriye’nin Kobanê kentini terk ederek 1 yıl önce Batman’a sığınan ve kilimden başka hiçbir şey bulunmayan 2 odalı bir evde yaşam mücadelesi veren aileye Vali Azmi Çelik, sahip çıktı. Eşi, 2 kardeşi, 3 çocuğu ve annesi ile birlikte Batman’a göç eden Kobanêli Eymad Kazım, başında kitle bulunan ve gözleri görmeyen 2 yaşındaki oğlu Farac için yardım çağrılarında bulundu. Oğlunun tedavisini yaptırmak için yetkililerden ve hayırseverlerden destek isteyen çaresiz babanın çığlıklarına Vali Azmi Çelik’ten yanıt geldi.

EVE EKİP GÖNDERİLDİ

Gazetemizde çıkan haberden sonra kentteki sağlık kurumu yöneticileriyle görüşen Vali Çelik, minik Farac için gerekli yardımların yapılmasını istedi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nden bir ekip, 8 kişilik ailenin Seyitler Mahallesi 3061 sokak no: 5’teki ikametine giderek gerekli incelemeleri yaptı. Minik Farac’ın tedavisiyle ilgili gelişmeleri ve bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete