GÜNDEM

KOBANÊLİ ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK TOPLAYACAKLAR

Özgür Kadın Kongresi (KJA), son süreçte yaşanan savaşlara dikkat çekmek amacıyla Atatürk Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

KOBANÊLİ ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK TOPLAYACAKLAR
26-07-2015 20:52
Google News

Eyleme HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, DBP İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, Barış Anneleri Meclisi Üyeleri ile KJA üyesi kadınlar katıldı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden gençler için mumların yakıldığı eylemde konuşan DBP İl Eş Başkanı Songül Korkmaz “Rojava Devrimi’nin 3’üncü yıldönümünde karanlık güçler, Kobanê inşasına destek vermek için Suruç’a giden Türkiye halklarının devrimci, ilerici çocuklarına vahşi bir saldırı düzenleyerek gencecik insanları katlettiler. Bu saldırı, Kobanê’nin zaferinden güç alan halklarımızın buluşmasıyla yükselen HDP çizgisinedir” dedi.

Kobanêli çocuklara oyuncak götürmek için Suruç’ta toplandıkları sırada bombalı saldırıya maruz kalarak hayatını kaybeden gençlerin kampanyasını yürütme kararı aldıklarını söyleyen Korkmaz “Kobanê’deki çocuklara sen de bir oyuncak bağışla kampanyasını başlattık. Duyarlı kesimlerden gelecek olan oyuncak, kalem defter, kitapları Selis Kadın Danışmanlık Merkezinde ve Belediyenin önündeki çocuk çadırına bırakmalarını rica ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete