GÜNDEM

KOBANÊ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

IŞİD’in saldırıları sonucu yerle bir olan Kobanê, yeniden inşa ediliyor.

KOBANÊ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
05-07-2015 21:27
Google News

Batman Belediyesi, Suriye’nin Kobanê kentinde yürütülen yeniden inşa çalışmalarına araç ve ekipmanları ile destek veriyor. IŞİD’in saldırılarını sonucu yıkılan ve harabeye dönen binalar, Batman ve çevre illerden Kobanê’ye gönderilen araç ve ekipmanlar tarafından yeniden inşa ediliyor. Kobanê sokaklarındaki molozlar, Batman Belediyesine ait araçlara yüklenerek kentin dışına çıkarılıyor. Çalışmalara Batman ve bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

Kobanê’ye 5 kamyon gıda gönderildi

Batman Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan, HDP il teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile yürütülen yardım çalışmaları, tüm hızıyla sürüyor.

Belediye binası yanındaki çadırda toplanan gıda, giyim ve oyuncak kolileri, IŞİD tehdidi altında bulunan Kobanê’ye gönderilmek üzere paketlendi. Batman’da hayırsever vatandaşların desteği ile toplanan yardımların, Suriye’nin Kobanê kentine gönderileceğini söyleyen Çadır Sorumlusu Mahfuz Yıldırım “Bugün 5 kamyon gıda malzemesini Kobanê’ye gönderiyoruz. Kobanê’de insanlık dramı yaşanıyor. Halkımız buna sessiz kalmıyor. Desteklerini sürdürüyor. Ancak daha fazla yardıma ihtiyaç var. Halkımızın, Ramazan fitre ve zekâtını, Kobanê’ye göndermesini istiyoruz” dedi.

6 KİŞİLİK HEYETLE KOBANÊ’YE GİDİLECEK

Yıldırım, toplanan yardımların dağıtımı için Batman’dan 6 kişilik ekiple Kobanê’ye gideceklerini belirterek “5 kamyon gıda malzemesi ile birlikte yola çıkıyoruz. Toplanan yardımları oradaki halka dağıtacağız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete