GÜNDEM

KOBANE’YE DESTEK EYLEMİNDE GERGİNLİK YAŞANDI

KOBANE’YE DESTEK EYLEMİNDE GERGİNLİK YAŞANDI

KOBANE’YE DESTEK EYLEMİNDE GERGİNLİK YAŞANDI
01-10-2014 22:54
Google News

HDP ve DBP Batman il örgüleri, İŞİD çetelerinin Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik saldırılarını düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti. Yapılan basın açıklamasının ardından olay çıktı.

HDP ve DBP Batman il örgülerinin yer aldığı grup Kobane’ye destek yürüyüşü yaptı. Belediye binası önünden toplanan kalabalık grup slogan atarak Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

’Katil IŞİD, ‘Kobane halkı yalnız değildir’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ gibi sloganlarla yürüyen grup adına açıklamayı Mahmut Çifçi okudu. 

HDP Batman İl Eş Başkanı Mahmut Çiftçi, İŞİD çetelerin, AKP Hükümetinin işbirliği ile başlattığı saldırıların 15 günün de sürdüğünü kaydederek, Kobanê halkının büyük bir insani felaketle yüz yüze bulunduğunu söyledi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Açıklamanın ardından güvenlik güçleri ile göstericiler arasından çatışma çıktı. Basın açıklamasının ardından göstericilerin içinden bazılarının polise taş atması sonucu olaylar çıktı. Göstericiler taş atarken polislerde gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler ile polis arasından uzun süre çatışma devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete