GÜNDEM

KOÇERLER, YENİ YAŞAM ALANI İSTİYOR

Batman Belediyesi, ahırlardan yayılan partikül ve kokuların, hastalıklara yol açtığını savunarak Koçerlere, şehir merkezinden tahliye olmaları için 1 ay mühlet verdi.

KOÇERLER, YENİ YAŞAM ALANI İSTİYOR
17-01-2017 22:28
Google News

Kendilerine alternatif yaşam alanının oluşturulmasını isteyen Koçerlerin gözü kulağı ise Belediyede.

KOÇERLERE YAZILI VE SÖZLÜ UYARI YAPILDI

Batman Belediyesi, kent merkezinde besicilikle uğraşan Koçer ailelere mektup yolu ile ulaşarak, kent merkezini 1 ay içinde tahliye etmelerini istedi. Belediyenin web sitesinde de yer alan yazılı uyarıda “Şehir merkezinde yapılan besicilik, toplum ve çevre sağlığı için ciddi riskler oluşturuyor.

Hayvanların gübreleri, çevreye önlemsiz bırakılarak çevre kirliliğine davetiye çıkarılıyor, atıkların bulunduğu yerlerde hızla üreyen larva, uçkun, böcek, haşereler, kemirgenler ise hastalıklara yol açıyor. Aileler, sözlü ve yazılı bilgilendirildi, en geç 1 ay içinde tahliye edilmeleri istenmiştir” denildi.

“ŞEHRİN DIŞINDA YENİ YER YAPILABİLİR”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, 20 yıldır besicileri şehir dışına çıkarmak için çabaladıklarını belirterek “Belediye karar almış, 1 ay içinde ailelerin tahliyesini istemiş. Tahliye olmayanlara cezalar kesilecek. Besiciler şehir merkezini işgal etmiş gibi bir yanlış algı var. Oysa besiciler de şehrin içinde kalmak istemiyor. Belediye ile görüştük. Kuzulanma dönemi için besicilerin 3 aya ihtiyacı var. 3 ay sonra şehir merkezinden çıkacağız.

1 aylık sürenin yetersiz olduğunu Belediyeye ilettik, olumlu karşılandı. Batman’da yaklaşık 3 bin aile var. Tamamının çıkarılması kolay değil. Vali Beyle görüştük, şehre 5–10 km uzak arazide yeni yer yapılabileceğini söyledi” dedi. (Yusuf Kavak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?