GÜNDEM

KOÇERLERE PAZARTESİ’YE KADAR MÜHLET!

Ahırlardan yayılan partikül ve kokuların, hastalıklara yol açtığı gerekçesiyle koçerlerin şehir merkezi dışına tahliye edilmesi gerektiğini savunan Batman Belediyesi, ekiplerle birlikte yıkım için gittiği Gap Mahallesinde, koçerlere ikinci kez mühlet verdi.

KOÇERLERE PAZARTESİ’YE KADAR MÜHLET!
25-05-2017 22:19
Google News

OCAK AYINDAN BERİ TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

Kentte küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yaparak geçimini sağlayan ve “koçer” (göçer) olarak adlandırılan besicilerle Batman Belediyesi arasındaki “tahliye” anlaşmazlığı sürüyor.

BELEDİYE TAHLİYE İSTİYOR, KOÇERLER İSE YENİ BİR ALAN…

Batman Belediyesi, ahırlardan yayılan partikül ve kokuların, hastalıklara yol açtığını savunarak koçerlere, şehir merkezinden tahliye olmaları talimatını verirken, koçer aileler ise kendilerine şehir merkezi dışında bir alan kurulmasını istiyor.

YIKIM İÇİN GAP’A GİTTİLER

Ocak ayında koçerlere tahliye için 1 aylık mühlet süresi tanıyan Batman Belediyesi, yavrulama dönemi nedeniyle bu süreyi esnekleştirmişti. Tahliye sorunu, 4 ay aradan sonra yeniden gündeme geldi. Belediye Zabıta Ekipleri, Yıkım Ekipleri ve Çevik Kuvvet Ekipleri, ahırların yıkımı için önceki gün sabah saatlerinde Gap Mahallesine gitti. Yıkım haberini alan koçer aileler, soluğu sokakta aldı. Yıkıma izin vermeyen aileler, yeniden mühlet istedi. Yapılan görüşmeler sonucu koçerlere, şehir merkezinden tahliye olmaları için Pazartesi Gününe kadar ek süre tanıdı.

“10 GÜN SÜRE İSTİYORUZ”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, 20 yıldır bu sorunun sürdüğünü belirterek

Ailelere 3 gün mühlet verildi ama Batman’da yaklaşık 3 bin aile var. Tamamının çıkarılması kolay değil. Kendi imkânlarıyla çıkan aileler oldu ama durumu yetersiz aileler hala şehir merkezinde. Gap Mahalle’sinde yaklaşık 20 aile var. İmkansızlıktan çıkamıyorlar. Sayın Valimiz, koçer ailelere şehir dışında yer tahsis ederse, Belediye de bunun altyapısını kurarsa bu sorun ortadan kalkar. Koçerler de besiciliği daha rahat yapabilmek için şehir dışına çıkak istiyor ama imkansızlıktan çıkamıyorlar

 

dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete