GÜNDEM

KOLAYLI “RTÜK PAYININ AZALTILMASI İSABETLİ, SIRA YAZILI BASINDA”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, reklâm gelirlerinden RTÜK'e ödenen payın yüzde 3'den yüzde 1,5'a düşürülmesinin özellikle yerel televizyon ve radyo kuruluşlarına olumlu yansıyacağını ifade etti.

KOLAYLI “RTÜK PAYININ AZALTILMASI İSABETLİ, SIRA YAZILI BASINDA”
10-08-2016 20:08
Google News

 “RTÜK’E AYRILAN PAYIN AZALTILMASI, İSABETLİ BİR KARAR”

Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin basın mensubunu temsil eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun Genel Başkanı Nuri Kolaylı,  aylık reklâm gelirleri üzerinden yüzde 3 oranındaki RTÜK payının, televizyonlar ve radyoları ekonomik olarak zorladığına dikkat çekti. RTÜK payının düşürülmesiyle radyo ve TV yayıncılarının giderlerinde önemli azalma olacağına dikkat çeken Kolaylı, RTÜK payının düşürülmesi kararının verilmesinin isabetli olduğunu belirterek “Darbe girişiminin önlenmesinde büyük payı olan yazılı basın kuruluşlarının da benzer şekilde desteklenmesi gerekiyor. Gazetelerde yayımlanan reklâmlardan alınan KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi gerekiyor. Resmi ilan fiyat tarifesinin arttırılmasına yönelik düzenleme yapılarak, yazılı basın da desteklenmelidir” dedi.

“İLAN VE REKLÂMLARDAKİ KDV ORANI YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLMELİ”

Kolaylı, açıklamasının devamında “Basınımızın ekonomik açıdan desteklenmesi için öncelikle ilan ve reklâmlardaki KDV oranı yüzde 1’e düşürülmelidir. Basın kuruluşları giderleri için yüzde 18 KDV öderken, gazete satışlarından yüzde 1 KDV almaktadır. Aradaki fark basınımızın zarar hanesine yazılmaktadır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete