EĞİTİM

KOLTUK ALTI TERİNE DİKKAT!

Batman Medical Park Hastanesi’nde görevli Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Said Ağlan, koltuk altı terlemesi ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

KOLTUK ALTI TERİNE DİKKAT!
12-06-2017 19:15
Google News

Yaz aylarında istenmeyen durumların başında koltuk altı terlemesinin geldiğini söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ağlan “Koltuk altı terlemesi, kötü koku ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Ter sıvısı vücuttan salgılandığında kokusuzdur. Ancak sıcaklık ve mikroorganizmam faaliyet sonucu terin içindeki bazı maddeler bazik olan amonyaka dönüşür. Ter kokusu da işte bu bazik maddeden kaynaklanmaktadır” dedi.

“KOLTUK ALTI BOTOKS YAPILMALI”

Terlemenin olumsuz etkilerinden kurtulmak için değişik tedavi yöntemlerinin olduğunu belirten Dr. Ağlan “Günümüzde en sık tercih edilen koltuk altına Botoks yaptırmaktır. Botoks ya da diğer adıyla botilinum toksini bakterilerden elde edilen ve normalde insan kası üzerine felç etkisi yaratan bir toksinin uygun dozlarda ayarlanarak sağlık piyasasına sunulmuş şeklidir.  Botoks koltuk için uygulandığında her uygulamada yaklaşık 4–6 ay etki göstermektedir, böylece aşırı terlemesi olanlara günlük yaşantıda ve aktivitelerde çok büyük bir rahatlık sağlamaktadır” diye konuştu. (Medical Park Hastanesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete