TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Komandolar törenle Gabar'a uğurlandı

Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesinde petrol arama çalışmalarının asayiş ve emniyet tedbirlerinin sağlanmasında görev alacak Bingöl Jandarma Komando Taburu, törenle uğurlandı.

Komandolar törenle Gabar'a uğurlandı
30-10-2023 19:15
30-10-2023 15:36
BATMAN
Google News

Gabar Dağı bölgesine gidecek jandarma komando taburu için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Usta'nın da katıldığı törende hafız Ömer Faruk Canik Kur'an-ı Kerim okudu, İl Müftüsü Mustafa Topal ise dua etti.

Törende konuşan Vali Usta, komandoların, ülkenin varlığı, bütünlüğü ve birliği için kahramanca görev yaptığını söyledi.

Yürütülen terörle mücadele çalışmaları sonucu güven ortamının tesisi ile ekonomik açıdan bir takım atılımlar yapılması gerektiğini ifade eden Usta, Gabar Dağı mevkisinde petrol bulunmasına değindi.

Komandoların bu kapsamda Gabar'a gideceğini belirten Usta, şunları kaydetti:

"Gravitesi yüksek bir petrol bulduk, ekonomimize büyük bir katkı olacak. Cari açığımızı azaltacağız ve Türkiye'nin önüne daha büyük ufuklar açacağız inşallah. Güvenlik, asayiş dışında kutsal bir göreve gidiyorsunuz. Size her konuda olduğu gibi bu konuda da güveniyoruz, inanıyoruz. Sevgili ailelerimiz askerlerimiz önce Allah'a, sonra komutanlarına emanet. Onlar bize emanet. İnanıyorum 2-3 ay sonra askerlerimizi sizlerle beraber burada karşılayacağız, onlara yaptıkları bu güzel görevden dolayı teşekkür edeceğiz. Görevinizi yaparken sizleri burada bekleyen sevenleriniz olduğunu düşünerek aşkla çalışın. Rabb'im bu kutsal yolculuğu hayırlı kılsın." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete