GÜNDEM

KONAÇ "VİCDANEN RAHATIM"

Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, kulübün içinde bulunduğu sıkıntılara ilişkin kamuoyu mesajı yayımladı.

KONAÇ "VİCDANEN RAHATIM"
30-11-2019 13:57
Google News

 

Konaç, 2.5 yıl gururla yaptığı Batman Petrolspor Kulüp Başkanlığından, Lig’in 6. haftası Somaspor Maçı’nda alınan galibiyet sonrası istifa ettiğini hatırlatarak “Bu süre zarfında maddi manevi elimden geleni yapmaya çalıştım. Kendi dönemimizde yoğun çabalar sonucu Medical Park Hastanesi ile sağlık ve isim sponsorluğu anlaşması yaptık. Kupa başarılarıyla Batman spor tarihinde ilk kez 4 süper lig takımıyla resmi maçlar oynadık. (Göztepe -Denizlispor’u eleyip, Konyaspor ve Kasımpaşaspor’a elendik). Okullarımız ile koordineli çalışıp öğrencileri tesislerimize maçalarımıza davet ederek Petrolspor ve Batmanlılık bilincini aşılatma çabası içinde olduk. Yılın fair play ödülünü kazandık. 2 sezon kısmetsiz olarak play off kapısından döndük” dedi.
İYİ BİR İVME YAKALAYAMADIK
Tüm çabalara rağmen sportif başarı olmadığı için sürdürebilir biz ivme yakalayamadıklarını belirten Konaç “Kulübün önünü açmak İçin istifa ettim. Valimiz Sayın Hulusi Şahin öncülüğünde ve BATSO sekreteryasında yapılan çaba ve toplantılar sonrası bir yol haritadı çizilip bazı kararlar alındı. Kulüp yönetimi, Yurttaş Kardeşlere verilirken hisselerimizin bedelsiz olarak devirleri talep edildi. Alınan kararlar neticesinde % 45 hissemi bedelsiz olarak Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliği, BATSO ve Ticaret Borsasına devretmek için bizzat başkanları ziyaret ettim. Ancak hukuki olarak bunun mümkün olmadığı anlaşıldı. Geçen hafta Salı Günü Valimiz Hulusi Şahin’in kulübü verdiği İrfan Yurttaş’ı arayarak İstanbul’da bir araya geldik. % 45 hissemi bedelsiz vereceğimi söyleyip durumu BATSO Başkanımız Abdülkadir Demir’e bildirdim. Kadir Başkan da bunu uygun görünce, durumu İrfan Yurttaş’a ilettim. Ancak tüm ısrarlarıma rağmen halen süreç tamamlanamadı. Halen dışardan ahkam kesen bazı art niyetliler, ortada bir hisse pazarlığı olduğu algısı yaratmaya çalışmaktadır. Kesinlikle böyle bir durum sözkonusu değildir” dedi.
HİSSELERİMİ BEDELSİZ DEVRETMEYE HAZIRIM
Konaç, açıklamasının devamında “Kamuoyu önünde açıklıyorum, hissemi bedelsiz olarak Yurttaş’lara vermeye hazırım. Ne yazık ki bu belirsizlik sürecinde takım daha da kötü sonuçlar alarak son sıraya düştü. Daha da kötüsü, takım dağılma aşamasına gelmiştir. Bunun önlenebilmesi için sayılı günler kaldığını üstüne basa basa tekrarlıyorum. Artık takımın kaybedecek 1 günü ve 1 saati yoktur. Son olarak, 2,5 yıldır yönetimde yanımda olan kardeşlerime tekrar teşekkür ederken her zaman kulübümüzün yanında olma sözü veriyorum. 2,5 yılda toplasak 8-10 kişi rant veya küçük hesaplar uğruna bizi yıpratmaya çalışırken, binlerce insanın gönülden desteğine şahit olduk. Görev yaptığımız dönemde Petrolspor için verdiğim mücadele ve fedakarlıktan dolayı vicdanen rahatım. Ancak gidişat yönünden hiç rahat değilim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete