GÜNDEM

KONSOLOSLUK, BATMANLI GAZETECİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

KONSOLOSLUK, BATMANLI GAZETECİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

KONSOLOSLUK, BATMANLI GAZETECİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ
15-08-2014 20:58
Google News

Seyahat amacıyla Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gitmek isteyen ve Gürcistan polisi tarafından gözaltına alınan 4 Batmanlı gazeteci için Türk Konsolosluğu devreye girdi.

Seyahat amacıyla 6 Ağustos’ta Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçmek için Batman’dan ayrılan Batman Süper FM radyosu sahibi Hasan Ölük, radyo reklâm sorumlusu Hejar Ölük, Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ve Mezopotamya Derneği Başkanı Osman Seyrek, özel bir araçla 7 Ağustos tarihinde Sarp sınır kapısından Gürcistan’a giriş yaptı. 4 gazeteci, Gürcistan topraklarında yaşadıkları maddi hasarlı trafik kazasının arından gözaltına alındı. Cezaevinde bulunan Hejar Ölük ve Emin Bulut için 8’er yıl hapis istenirken, davaya Türk Konsolosluğu müdahil oldu. Gazetecilerle görüşen Türk Konsolosluğu yetkilileri, Haydar Ölük ve Emin Bulut’un kefalet karşılığında serbest bırakılması için girişimlere başladı. Yapılan görüşmeler sonucunda mahkemenin erken bir tarihe alınması için temasların sürdüğü öğrenildi.

İŞADAMI GÖKDEMİR, DEVREYE GİRDİ

İşadamı ve Batman Gençlerbirliğispor Kulübü Başkanı Latif Gökdemir, Batmanlı gazetecilerin serbest bırakılması için Türk Konsolosluğundan yetkili isimlerle diyaloga geçti. Konsolosluk yetkililerinden gerekli işlemleri yapmalarını isteyen Gökdemir, Batmanlı 4 gazetecinin, en kısa zamanda Batmana ve ailelerine kavuşmasını istedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete