YAŞAM

Konteyner Çarşılar Hazır

Kahramanmaraş depreminde iş yerleri yıkılan esnafa ticaretin canlanması için konteynerlerden geçici iş yeri kuruldu. Batman Ekibi de Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde Hasankeyf Çarşısı kurarak deprem mağduru esnafa destek sundu.

Konteyner Çarşılar Hazır
18-04-2023 16:40
18-04-2023 17:10
Google News

ESNAF, BAYRAMA HAZIRLANIYOR

AFAD öncülüğünde, devlet ve özel sektör el birliğiyle yaraların sarılmaya devam edildiği ilçede, iş yerleri yıkılan ve zarar gören esnaf için de çalışma yürütülüyor.

Ekonominin yeniden canlanması için kentin belirli yerlerine kurulan konteyner çarşılarda esnaf bayrama hazırlanıyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremin ardından ilçede konteyner çarşılar kurduklarını söyledi. Gürbüz, ilçede kurulan 4 çarşıda bayram öncesi nüfus yoğunluğu ve hareketlilik yaşandığını belirtti. Kentte enkazın kaldırıldığı yerlere toprak serildiğini ifade eden Gürbüz, vatandaşların psikolojisini düzeltmekle ilgili beklentileri karşılamaya çalıştıklarını aktardı. Gürbüz, esnafın bayram hareketliliğini ıskalamamak için bir an önce satışa başlamak istediğini vurgulayarak “Bölge esnafının ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için yoğun bir çaba harcıyoruz. Yaklaşık 560 esnafın işletmesini açması noktasında yardımcı olduk. Elbistan'da bizden beklenen 2 bin 500 civarında ek konteyner çarşı kurulması. Bununla ilgili yer seçimlerimizi yaptık” dedi. Başkan Gürbüz, devlet desteğiyle bayramdan sonra iki konteyner çarşının daha ilçeye kazandırılacağının altını çizdi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?