GÜNDEM

Konteynır sınıflarda eğitim...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye İlçesine gelen yaklaşık 400 gönüllü öğretmen, oluşturulan konteyner sınıflarda çocukların okul ortamından uzak kalmamasını sağlıyor.

Konteynır sınıflarda eğitim...
22-02-2023 18:00
22-02-2023 15:27
BATMAN
Google News

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER KONTEYNIR SINIFLARDA DERS VERİYOR

Deprem bölgesi İslahiye’de Kalyon Holding tarafından geçici yaşam alanı hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca depremzede çocuklar için konteyner sınıflar hazırlandı. Öğretmenler, bu sınıflarda depremzede çocuklara eğitim vermek için gönüllü oldu. Bölgeye gelen öğretmenler okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine psikososyal eğitimleri başta olmak üzere, resim ve boyama gibi etkinlikler düzenliyor. Hazırlanan sınıflardaki faaliyetlere 120 çocuk katılıyor.

Fizik Öğretmeni Kamuran Aldemir, gönüllü olarak Batman'dan Gaziantep’e geldiğini söyledi.

Öğrencilere sosyal ve psikolojik destek verdiklerini anlatan Aldemir “Biz daha çok akademik destekten ziyade çocuklara okul varlığını, okul ortamını yaşatmaya çalışıyoruz. Bölgemiz büyük bir felaket yaşadı. Çocuklar büyük bir buhran yaşadılar, çocuk yaşta oldukları için belki bazı şeylerin farkında değiller. Bazı acıları bazı duyguları yaşamasınlar diye onları rehabilite etmeye çalışıyoruz” dedi.

Batman Kösetarla Ortaokulu Müdürü Emin Kaya ise çocukların yaşadıkları acıları bir nebze azaltabilmek için çalıştıklarını belirterek, İslahiye'de depremzede çocukların yaşam alanlarında eğitim öğretime dahil olduklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?