GÜNDEM

KONUT FİYATLARI UÇTU!

Batman’da konut fiyatları her geçen gün yükseliyor. Kentte hem satın almada hem de kiralamada yüzde 30 civarında artış yaşandığı belirtildi.

KONUT FİYATLARI UÇTU!
25-05-2017 19:58
Google News

Gayrimenkul uzmanları, çatışmaların sonlanması, havalimanı ve demir fiyatlarının artmasına bağlı olarak, Batman’da konut fiyatlarının Büyükşehirlerle yarışır hale geldiğini açıkladı. 

2 KONUT PİYASASINA TALEP ARTTI”

Kentte emlakçılık yapan Serkan Kılıçarslan, 6-8 Ekim Kobani olayları ve hendek olaylarından sonra konut piyasasında büyük bir çöküş olduğunu belirterek, olaylar nedeniyle kimsenin daire almak istemediğini ancak son aylarda azalan çatışmalar nedeniyle konut piyasasına büyük bir talep olduğunu kaydetti. Batman'da daire fiyatlarının İstanbul'la yarıştığını anlatan Kılıçarslan “Önceki yıllara göre daire sayısı az. Geçtiğimiz yıllarda bin 500 proje varken şimdi bu projeler 300-400'lerde. Dışarıdan gelen memurlar bin 500 lira kira vereceğine daire satın almayı öngörüyor. Şu anda piyasada satılık arsa sayısı çok az olduğu için mevcut daire fiyatları yükseldi” dedi. 

“ARSA FİYATLARINDA İSTANBUL'LA YARIŞIYORUZ”
Müteahhit Aydın Çapkan ise Batman'da satılık arsa bulamadıklarını anlatarak “Müttehit olarak satılık arsa bulmakta zorlanıyoruz. Başka illerde müttehitler arsayı yüzde 50 kat karşılığı alırken, daireyi de 800-1000 TL'ye satıyor. Biz ise Batman'da arsayı yüzde 50 kat karşılığı alıyoruz ve daireyi zorla 250-300 arası satabiliyoruz. Arsa fiyatlarında İstanbul, Ankara ile yarışıyoruz. Şuan elimde bir site var bittikten sonra bir daha böyle bir arsa bulacağıma inanmıyorum” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete