GÜNDEM

Koordinasyonda belediye brifingi

2022 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp Başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman Belediyesinin yatırım ve çalışmaları hakkında brifing verdi.

Koordinasyonda belediye brifingi
21-07-2022 11:13
21-07-2022 11:14
BATMAN
Google News

BELEDİYENİN 30 PROJESİ VAR

Başkan Özkan, toplantıda yaptığı sunumda “Batman Belediyesine ait 30 proje var. Bu projelerin tutarı 239 milyon TL civarında. Önceki yıllar harcaması 14 milyon TL’dir. Dönem sonuna kadar harcama tutarı ise 110 milyon, parasal gerçekleşme yüzde 53, fiziki yüzde 69 biten proje sayımız 9 kalan ise 21’dir. Devam eden işler, Batman merkez cadde ve sokaklardaki yama ve asfalt işleridir. Bu işler, DEDAŞ, Telekom, Sibadaş gibi kurumların birlikte muhtelif ortak çalışmalarıdır. Bulvar, park ve aydınlatma işleri de yapıyoruz. Yeni belediye binası inşası devam ediyor. Çocuk Şubesinin olduğu yeri Atatürk Parkına dahil ettik, karşılığında yaptığımız yeni hizmet binası da yüzde 95 civarında tamamlandı” dedi.

TİLMİS’İN ALTYAPISI HAZIR

Yeni imara açılan Hasankeyf yolu Tilmis Bölgesinin alt yapı çalışmalarının yüzde 92’sinin bittiğini belirten Özkan, kış mevsimine kadar bitirmeyi planladıklarını ve daha sonra SİBADAŞ ve Telekom’da alt yapı işlerini bitirerek o yeni bölgede oturan vatandaşların ihtiyaçlarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

ÖNEMLİ BİR PROJE

Vali İluh Deresi Projesi hakkında bilgi veren Özkan “İluh Deresi Projesi Batman için çok önemli ve kenti baştan sona geçtiği için çok büyük bir alan. Dolaysıyla temizliği, bakımı ehemmiyet arz ediyor.  Belediyenin iş makineleri şu anda İluh Deresinde çalışıyor. Şöyle bir sorun var; iş makinelerinin dere yatağına girmesi gereken yeterli alanlar yok. Dereye rahat giremiyorlar. DSİ ile ortaklaşa bir proje hazırlıyor. DSİ ile bu işi hızlandıracağız” dedi.

BATMAN ÇAYI ISLAH PROJESİ, ESTETİK GÖRÜNTÜ KAZANDIRACAK

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Çayı Islah Projesi hakkında bilgi verirken “Batman Çayı Islah Projesi, 35 kilometrelik Malabadi’den başlayan 35 kilometrelik bir hattır. Her çalışma alanında kentin uzun vadeli kullanımı için alanlara kavuşmuş olacağız. Görüntü, estetik olarak güzel olacak. Batman Çayının ıslahı projesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”  dedi.

BATMAN VE GARZAN SULARI, TARIMSAL SULAMAYA KATKI SUNUYOR

Batman ve Garzan Çayı ile ilgili konuşan Vali Canalp “Batman ve Garzan Çayı şuan elektrik ve tarımsal sulama amacıyla kullanılıyor. Bu barajlar ayrıca kentsel ihtiyaçlar yani içme suyu amacıyla da hizmet veriyor.  Bu barajlar oldukça temizdir, kirlilik yoktur.  Batman merkez başta olmak üzere çevre yerleşim birimlerinin içme suyunu karşılayacak arıtma tesisi kurulup yüzbinlerce insanın su ihtiyacını karşılayacak projeler hazırlanmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete