GÜNDEM

KOORDİNASYONDA BELEDİYE SUNUMU

Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, 2017 yılının ilk koordinasyon toplantısında, Belediyenin hizmetlerine ilişkin bilgi verdi.

KOORDİNASYONDA BELEDİYE SUNUMU
20-01-2017 23:29
Google News

YOL, ASFALT VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARINI TEK TEK AÇIKLADI

Vali Ahmet Deniz’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Aksoy “11 Eylül’de göreve başladık, 4 ayda 111 bin ton asfalt ile 100 km yol asfaltladık. 90 bin metre kare parke taşı, 15 km bordür taşı, 14 km oluk taşı döşedik. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzün çalışmaları ile 70 milyon TL maliyetli Zilek Suyu için DSİ Genel Müdürlüğüyle protokol imzaladık. 3 milyon 300 bin lira maliyetli yağmur suyu kanalizasyon projemiz devam ediyor. 514 bin lira maliyetli içme sularının onarımını yaptık. İçme suları depolarımızın bakım ve onarımını yaptık. Kuyubaşı TOKİ’ ye 5 km kanalizasyon döşedik. 260 bin lira maliyetli Aydınkonak içme suyu hattını tamamladık” dedi.

ARAÇ FİLOSU BÜYÜTÜLDÜ

Temizlik çalışmaları kapsamında araç filosuna 33 yeni araç eklediklerini söyleyen Aksoy “Tüm mahallelerimizde haftanın 7 günü 2 vardiya ile çöpler toplanmaktadır. Ulaşım için 24 satın aldığımız 24 tane otobüs, önümüzdeki hafta ilimize gelecek. 3 tane bağış araç aldık. Bunlardan birini engellilere tahsis ettik” dedi.

PROJE AŞAMASINDAKİ ÇALIŞMALARI AÇIKLADI         

Proje aşamasında olan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Aksoy “Kişi başına düşen yeşil alanın 10 metre kare olması gerekirken kentimizde bu oran 5 metre karedir. Bu yüzden yeşil alan çalışmalarımız var.

Yaşam Park’ın yaklaşık maliyeti 1 milyon 654 bin TL’dir. Dezavantajlı mahallelerde Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız ile birlikte 14 tane çok maçlı spor kompleksi yapıyoruz. Bunlar, imar planında yeşil alan olarak belirlenmiş kendi alanlarımızdır. Hepsi belediye arazileri üzerine yapılacak. Bunların ihalelerini yapacağız” dedi.

SEBZE HALİNİN YARISI, İLÇE OTOGARINA VERİLECEK

Mezarlıkların rehabilitasyonu için bir takım çalışmalar yaptıklarını söyleyen Aksoy “Eski sebze halinin yarısını modern bir ilçe otogarı olarak projelendirdik. Bu projenin maliyeti 6 milyon TL’dir. 7 milyon TL’lik katlı bir otopark projemiz var. Belediyenin arkasındaki alanı kamulaştırarak yanındaki parkla birlikte modern bir otoparka dönüştüreceğiz. Otoparkımızın maliyeti 4 milyon TL. Alo Tevşo’da organik ürünler, hijyen olmayan koşullarda satılıyor.

2 Milyon TL ile burayı modern hale getireceğiz. Yılmaz Güney Sineması, fiziki açıdan çok yetersiz. Göreve geldiğimizde burası için bir ihale yapılmıştı. Fakat bunu iptal etmiştik. Yeni ve nitelikli bir sinema alanı inşa edeceğiz.

Bunun maliyeti 1 milyon 800 bin TL olacak. Halkevlerini çağdaş standartlara uygun olarak 1 milyon 300 bin liralık bir maliyetle buraları yeniden yapılandırıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete