EĞİTİM

KOPAN PARMAĞI BÖLGE’DE ONARILDI!

22 yaşındaki Yakup Kuruot’un sağ el başparmağının ucu, kaza sonucu koptu.

KOPAN PARMAĞI BÖLGE’DE ONARILDI!
03-02-2016 19:40
Google News

Batman Bölge Devlet Hastanesi Plastik Cerrahları Op. Dr. Ender Ceylan ve Mehmet Öztan, kesilen sağ el başparmak ucuna işaret parmağının uç kısmını transfer ederek başarılı bir operasyona imza attı.

22 yaşındaki hastanın sağ el başparmağı ucunun kaza sonucu hızar ile koptuğunu ve kopan parçanın da bulunamadığını aktaran Dr. Ceylan ve Öztan, ameliyata ilişkin bilgi verdi. Dr. Ceylan ve Öztan, konuyla ilgili olarak “Başparmak, elin işlevinin yarısını üstlendiğinden diğer parmaklara göre daha çok önem arz etmektedir. Parmak ucunda duysal uyarıları toplayan birçok sinir ucu bulunur, fonksiyonel ve duysal verileri toplama işlevlerinin yaralanma sonrası eski haline getirilmesi oldukça güçtür. Kazada hastanın sağ el başparmak ucu kopmuş, işaret parmağı ise parmak ucu korunmuş ve çoklu kırıklı yaralanması mevcuttu. Yakup Kuruot’un korunmuş olan işaret parmak ucu, başparmak ucuna mikro cerrahi yöntemi ile taşındı. Literatürde bu tür vakalara nadir rastlanmaktadır. Bu tarz ameliyatlar üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılabilmekteyken Bölge Devlet Hastanemizde başarıyla yapılmıştır” dedi.

“DEVLET HASTANESİNDE YAPILACAĞINA İNANMIYORDUM”

Yakup Kuruot ise konuyla ilgili olarak “Bu ameliyatın Batman’da yapılabileceğine inanmıyordum. İstanbul’a gitmeyi düşünüyordum. Burada başarılı bir ameliyat geçirdim. Elime tekrar kavuştum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete