HALKIN SESİ

KÖPRÜ ALTI BAŞKA BAHARA....

Siirt Çevre Yolu üzeri Dünya Hastanesi karşısında yapımı tamamlanan Şevket Başak Köprülü Kavşağın üst tarafı trafiğe açıldı. Ama bağlantı yolları ve köprü altı bitimi başka bahara kaldı.

KÖPRÜ ALTI BAŞKA BAHARA....
03-05-2017 20:20
Google News

Köprülü Kavşağın üst geçidi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Vali Ahmet Deniz’in katıldığı program ile açılırken, bağlantı yollarındaki ise inşaat ise beklenmedik anda durdu. Geçtiğimiz hafta bağlantı yolları ve köprü altı geçişleri için ihale açan Karayolları Müdürlüğü, bazı müteahhitlerin itirazları sonucu ihaleyi Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT)’ne göndererek iptalini istedi. Köprülü Kavşağın alt geçidi için yeniden ihale açılacağı ileri sürüldü. İhale sürecinin, 2 ay sürmesi beklenirken, çevre esnaf ve sürücüler ise sürenin uzamasına tepkili.

Tepkili vatandaşlar, Vali ve Siyasetçilere seslenerek “Köprülü Kavşağın alt geçidi ve bağlantı yollarını kendi imkanlarınız ile tamamlayabilirsiniz” çağrısını yapıyor. Köprülü Kavşağın yan yollarında çalışmaların bir an önce tamamlanmasını isteyen çevre esnafı, görüşlerini Batman Sonsöz Gazetesi ile paylaştı.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK AÇILDI AMA SIKINTILAR BİTMEDİ!...

Siirt Çevre Yolu üzeri Dünya Hastanesi karşısında yapımı tamamlanan Şevket Başak Köprülü Kavşak trafiğe açıldı. Gözler ara arter ve yan yollara çevrildi. Köprülü Kavşağın yan yollarında oda çalışmaların bir an önce tamamlanmasını isteyen çevre esnafı, görüşlerini Batman Sonsöz Gazetesi ile paylaştı.

“BATMAN BUNU HAK ETMİYOR”

Köprülü Kavşağın bozuk yan yolları için yetkililerin hemen harekete geçmesi gerektiğini savunan Vatandaşlardan Şehmus Temizİşlerin bu kadar ağır işlemesi zorumuza gidiyor. Bu işleri başka memlekette, başkaları çok başka, yani hızlı ve pratik şekilde yapıyor. Bizde ise sanki tarla yoluymuş gibi esnek davranılıyor. Burası çevre yolu ve şehrin en önemli kavşaklarından biri. Bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala ihale sürecinin devam ediyor olması, inanılır gibi değil. Batman bunu hak etmiyor.  Birilerinin bu işe el atması gerekiyor. İhale, bürokrasi ve kâğıt değil, eylem zamanı. Yetkililer hemen eyleme geçip yol akışkanlığını sağlamalıdır. 1 talimat, 3 iş makinesi, 3 hafta bu işi paklar” şeklinde konuştu. 

“SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYORUZ”

Köprülü Kavşağın yanında bulunan yan yolların bir an evvel yapılmasını isteyen Esnaf Hızni Aslan (40),Köprülü Kavşak çalışmaları başladığından beri esnaf olarak oldukça sıkıntılı günler geçiriyoruz. Yoğunluk, köprülü kavşağın üstünde değil, yan yollarda. Yan yollar için henüz bir adım atılmadı. En kısa zamanda yan yolların trafiğe açılmasını istiyoruz” dedi.

“İŞYERİMİZ DEĞER KAYBETTİ”

 İşyerlerinin köprülü kavşak nedeniyle değer kaybettiğini ileri süren Esnaf Nihat Karatay (58), “Köprülü Kavşak yapılmadan önce bu cadde mahallemizin istikbaliydi, göz nuruydu. Köprülü kavşak yapıldığı günden beri ev ve dükkânlarımızın değeri düştü. Yan yolların yapılmaması, esnafı bezdirdi. Kışın çamur deryası, yazın ise toz topraktan geçilmiyor. İhale aşamasında olan yollar bir an önce yapılmalı” dedi.

“9 AY DAHA BEKLEMEK İSTEMİYORUZ”

Yan yollar için Valilikten çözüm bekleyen Esnaf Metin GörmüşCadde esnafları olarak yollarımızın daha yapılmamış olması işlerimizi alt üst etti. Kışın bu yolların çamurunda kaldık, yazında bu yolların tozunda kalmak istemiyoruz. Yetkili birimler ve Valilikten çözüm bekliyoruz. Köprülü kavşağın yapımı 9 ay sürdü. 9 ay daha yan yolların yapılmasını beklemek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“YETKİLİLER, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Trafiğin rahatlatılması konusunda yetkililere seslenen Cadde Sakinlerinden Mazlum AkyıldızKöprülü kavşağın bulunduğu yerde oturuyorum. Evime gitmek için her gün bozuk yan yolları kullanmak zorunda kalıyorum. Hepimiz bu sıkıntıdan muzdaripiz. Yaz ayı gelmeden bu yollara çözüm bulunmalı. Alt yapı sorunu çözülmeli. Yetkililerin, elini taşın altına koymasının vakti geldi” dedi.

“ÇEVREMİZ ŞANTİYE ALANI GİBİ”

Yan yollarda devam eden çalışmalar yüzünden çevrenin şantiye alanına dönüştüğünü ileri süren Esnaf Orhan KılıçYol üstünde iş yerim bulunuyor. Köprülü Kavşağın yapımına başlanıldığı günden beri çevremiz şantiye alanı gibi oldu. Bu projenin, trafiği rahatlatabilmesi için yan yolların da yapılması gerekiyor. Yan yollar yapıldığı takdirde hem trafik rahatlar hem biz esnaflar da rahatlamış oluruz. Valiliğimizden duyarlılık bekliyoruz” dedi.

 “VALİLİK HAREKETE GEÇMELİ”

Araçların yan yolda arıza verdiğini iddia eden Taksici Esnafı Murat YalçınTaksicilik yapıyorum. Bu yoldan her geçtiğimde aracımın zarar görmesinden endişe duyuyorum. Elimde olsa bu yoldan hiç gezmezdim ama müşteriyi evine ulaştırmak görevimiz olduğu için bu bozuk yan yollardan geçmek zorunda kalıyorum. Bir kaç aracın bu yolda arızalandığına şahit oldum. Valilik ve ilgili kurumlar biran evvel harekete geçmelidir” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete