GÜNDEM

KORİK, KURUTULMUŞ SEBZE FABRİKASI GİBİ…

Sofraların vazgeçilmezi olan biber ve patlıcanlar, kurutulmak üzere askılardaki yerini aldı. Güneşe serilerek kurulan organik sebzeler, kışın sofraları süsleyecek.

KORİK, KURUTULMUŞ SEBZE FABRİKASI GİBİ…
09-08-2019 19:32
Google News

 

KORİK MAHALLESİ, KOCA FABRİKA GİBİ
Batman’ın köylerinde yetiştirilen patlıcan, biber ve kabaklar, kadınlar tarafından oyuluyor, içi boşaltıldıktan sonra iğne yardımı ile yorgan iplerine diziliyor. Erkekler tarafından mahallenin ortasında kurulan tahta korkuluklara asılarak sebzelerin kuruması sağlanıyor.
AİLELERİN GEÇİM KAYNAĞI OLDU
Batman’ın Korik Mahallesi’nde doğal yöntemle kurutulan biber ve patlıcanlar, ailelerin geçim kaynağı oldu. Fidanlar Kuru Gıda İşletme Sahibi Tahir Fidan, Korik’te kuruttuğu sebzeleri, piyasaya sürüyor. Tarlasında yetiştirdiği sebzeleri, mahalle sakinlerinin yardımı ile kuruttuktan sonra satan Fidan “4 sene önce Aydın’dan Batman’a taşındım. Sebze ekiyorum. Bu mevsimde kurutuyorum. Mahallede 150 işçimiz var. Sebzeleri evlere dağıtıyorum. Maaş karşılığı oyup, ipe diziyorlar. Boş arazide tahta korkuluklara asıp kurutuyorum. 0532 705 82 28 no’lu hattan da sipariş alıyorum” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?