SİYASET

KORİKE’DE YER SOFRASI KURULDU

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Teşkilatı ile Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından iftar programına ilişkin düzenlenen yer sofrası, yoğun katılımla gerçekleşti.

KORİKE’DE YER SOFRASI KURULDU
18-06-2016 00:19
Google News

Korike Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına KJA Sözcüsü ve Eski Milletvekili Ayla Akat Ata, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Mehmet Ali Aslan, HDP İl Eş Başkanları Fatma Kapalıgöz ve İkram İrgi, İl Yöneticileri İdris Yayla ve Şevda Akyol Sarıpınar, DBP İl Eş Başkanı Nurten Üzümcü ve İl PM Üyesi Mehmet Candemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MAHALLELİ, HAZIRLIKLAR İÇİN SEFERBER OLDU

Korikê’de boş bir arazide gerçekleşen yer sofrası etkinliğinde mahalle sakinleri, hazırlıklar için büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İftar saati öncesi alana gelen mahalle sakinleri, kilimleri yere serdikten sonra hazırlıklar için seferber oldu.

KONUKLAR, TENCERELERİ İLE GELDİ

Yer sofrası etkinliğine katılan konuklar, ellerinde tencere ve tabaklarıyla alana geldi. Evlerde pişirilen yemek ve tatlılar, büyük bir titizlikle sofraya yerleştirildi. İftar programına, semtte yaşayan Suriyeli vatandaşların da katılması da dikkat çekti.

KADINLAR YİNE ÖN PLANDAYDI

İftar programında kadınlar yine ön plandaydı. Kadınlar, birbirlerinden aldıkları destekle yemek ikramı yaparken, erkekler ise servis işi ile ilgilendi.

PARTİLİLER, KENDİ ELLERİYLE YEMEK İKRAM ETTİ

Ezanın okumasına kısa bir süre kala tencerelerdeki yemek ve çorbalar, tabaklara dolduruldu. KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, kendi elleriyle doldurdukları yemekleri konuklara ikram etti. HDP İl Eş Başkanları Fatma Kapalıgöz ve İkram İrgi de yemeklerin tabaklara doldurulmasına yardım etti.

AYLA AKAT ATA, ÇOCUKLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Programa katılan Eski Milletvekili Ayla Akat Ata, kadınlarla ve çocuklarla sohbet ederek zaman geçirdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Akat Ata, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“RAMAZAN’IN RUHUNA UYGUN BİR ETKİNLİK OLDU”

İftarı vatandaşlarla birlikte açtıklarını belirten İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz, mübarek Ramazan Ay’ında halkla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve halkla buluşmalarına hiçbir gücün engel olamayacağını dile getirdi. Gücünü halktan alan bir partinin çatısı altında birleştiklerini ifade eden Kapalıgöz, etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Samimi bir sohbet ortamında geçen iftar programının, 25 Haziran’da Bleyder (Binatlı), 29 Haziran’da Gresira (Balpıınar) Beldeleri’nde de gerçekleştirileceği belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete