SAĞLIK

KORONA, KANSER TEDAVİSİNE ENGEL Mİ?

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kemoterapi Merkezinde koronavirüs salgınına rağmen tetkik ve tedaviler aynı gün içinde tamamlanıyor.

KORONA, KANSER TEDAVİSİNE ENGEL Mİ?
07-09-2020 16:20
Google News


Merkezden hizmet alan hastaların tedavileri pandemi süreci içerisinde de kesintisiz devam ederken, 120 hastanın tedavi aldığı 20 yatak kapasiteli kemoterapi merkezi, bölge illerine de hizmet veriyor.  

TETKİK VE TEDAVİ AYNI GÜN
Kemoterapi Merkezi Sorumlu Hekimi Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün, “Pandemi sürecinde kemoterapi hizmeti alan hastaların tedavileri eksiksiz bir şekilde devam ediyor. Hastalarımızın tedavilerine Covid-19 semptomları açısından değerlendirilerek başlanıyor. Aynı gün içerisinde gerekli tetkikleri yapılarak kemoterapileri uygulanıyor. Bu durum özellikle il dışından gelen hastalara büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca kemoterapi merkezimizin hastanemiz ana binasından ayrı izole bir yerde olması, pandemi sürecinde temas riskini azaltması açısından da önemlidir” dedi.

MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYENE DİKKAT ETMELİ
Dr. Ergün “Covid–19 pandemisi kanser tedavisine engel değildir. Ancak hastalarımız maskesiz dışarıya çıkmamalı, maskeyle ağız ve burunlarını iyi kapatmalılar. Hastaneye gelirken ve giderken mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamalılar. Kullanmak zorunda kalmaları halinde maske, hjyen ve sosyal mesafeye dikkat etmeliler” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete