HALKIN SESİ

KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNACAĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?

Sonsöz Sende Sayfamız için yine esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik.

KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNACAĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?
22-11-2020 11:22
Google News

 

Koronavirüs salgınından korunma yollarını sorduk.
Vatandaşların çoğu, koronavirüsten korunma bilgilerini ve tedbirlerini biliyor.
İnsanlar artık daha bilinçli.
Virüsü iyi tanıyoruz.
Tedbirleri iyi biliyoruz.
O halde sadece uygulamak kalıyor.
Lütfen herkes öncelikle kendi tedbirlerini alsın, sonra çevresini sık sık ikaz etsin.
Ancak bu şekilde virüsten korunabiliriz.

ALEV GÜNDEM (ÖĞRENCİ)
Koronavirüsten korunmak için dışarıya çıkmamaya özen gösteriyorum. Sosyal mesafeme, maske takmaya, hijyenime dikkat ediyorum. Otobüslere binmemeye çalışıyorum. Otobüse binmeye mecbur kaldığımda da maskemi çok sıkı kapatıyorum. Teması azaltıyorum. otobüsten indikten sonra mutlaka elimi dezenfekte ediyorum. Otobüslere daha az yolcu alınsa daha iyi olur. Otobüsler toplu taşıma araçları olduğu için sürekli dezenfekte edilmeli. Belki hasta yolcular da biniyordur ve haberimiz olmuyordur. Yolcuların önce ateş ölçülüp sonra otobüse binmeleri iyi olur. Kendimizi güvende hissetmemiz için maske takmayanlar otobüse alınmamalı. Lütfen halkımız kurallara uysun


ARZU BAŞAK (KUAFÖR)
Bence halkımız koronavirüs tedbirlerine uymuyor. Çoğu insan maskesini elinde veya çenesinin altında taşıyor. Çok saçma bir kullanım şekli. Hastalığı taşıyorsa birçok kişinin hakkına girip onları da hasta edebilirler. maske, hijyen kurallarına uyuyorum. Fakat sosyal mesafe konusunda iyi değilim. Yolda yürürken kalabalığın içine girmemek mümkün değil ki. Ama işim olmadığı sürece dışarıya çıkmamaya özen gösteriyorum. Koronavirüsünü atlatmak belli bir süreç ister. İnsanlar bilinçlenmeden bu hastalığı kolay atlatamayız.


ENES AVŞAR (ÖĞRENCİ)
İnsanlar ne kadar dikkat ederse etsin bence herkes bu hastalığa yakalanacak. Havaların soğumasıyla birlikte vakalar yükselmeye devam ediyor. Hijyenime, sosyal mesafeme, maske takmaya özen gösteriyorum. Az sayıda kişinin dikkat etmesi yetmiyor, bütün insanların dikkat etmesi gerekiyor. Hastalar, karantinada kalıp hastalığı yaymamaya ve toplum içine girmemeleri gerekir. İnsanları bilinçlendirmek lazım. Kamu spotları artmalı. Toplu taşıma araçlarına maskesiz bilinmemeli.


HANİFİ YILDIRIM (ESNAF)
Maskeye, mesafeye, hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Her yerde her zaman kurallara uymamız gerekli. Sadece para cezası yememek için maske takmak çok saçma. Çünkü sağlığımız elden gidecek, belki yakınlarımızdan birine bu hastalığı bulaştıracağız belki ölümüne yol açacağız. Bunları düşünürsek, cezalara, kontrollere, denetimlere gerek kalmaz zaten. Uymamız gereken çok kural var ama uymayan insan çok. Şunu herkes bilsin ki hafif de olsa ağır da olsa herkes koronayı geçirecektir. Uzmanlar bunu söylüyor. Ama tedbiri elden bırakmamak ve aşı bulunana kadar bu hastalıktan korunmak en mantıklısı. 


KEMAL TUTAR (ÖĞRETMEN)
Bu virüs günden güne artıyor. Tedbirlere uyulmazsa daha da çok yayılacak. Batman’da yüzlerce insan öldü. Yüzlerce eve ateş düştü. İnsanlar bu acıyı yaşadı. Bu virüsü ciddiye almaz isek bu acılar büyüyecek, artacak. Her yerde bu virüsten korunma yolları anlatılıyor. Ama insanlar artık bunu ezberlemelerine rağmen bu kurallara uymuyor. Bu virüsü engellemenin en iyi yolu, virüse maruz kalmaktan kaçınmaktır. Virüslerin yayılmasını önlemeye yardımcı olacak basit günlük eylemler var. İnsanlarımız buna uyabilirler. Mesela maske, bu kuralların en önemlisidir. maskeyi, hayatımızın bir parçası haline getirmek zorundayız.


RUKİYE ÖLMEZ (ÖĞRENCİ)
Ben öğrenci olduğum için mecbur okula gitmek zorundayım. Dışarı çıkıyorum. Bakıyorum, kimsede maske, eldiven yok. Biz kendimizi ne kadar korursak koruyalım, toplumda kurallara uymayanlar varsa, herkesi riske atıyor. Bu yüzden hepimizin aynı hassasiyetle kurallara uymamız gerekiyor. Hepimiz, hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem memleketimizde yaşayan insanları düşünmemiz lazım. Ben ve ailem maske kurallarına uyuyoruz. Çünkü bizim evde babaannem yaşıyor. Ve bu yüzden bizde tedbirimizi alıyoruz. herkesin de uymasını istiyoruz.


SERKAN ZORLU (ÖĞRENCİ)
koronavirüsten korunanda korunmayan da virüse yakalanıyor. Anladığım kadarıyla herkes er ya da geç bu virüse yakalanacak. Tabi ki tedbirler önemli. En azından aşı bulunana kadar korunmak gerekiyor. Bir de hastaneler yoğun olduğu dönemlerde daha fazla dikkat etmek lazım. Çünkü hastalar yoğunlaşınca, sağlık personellerinin de işi zorlaşıyor. Cebimizde ıslak mendille gezmemiz gerekiyor. Temaslarda mutlaka elimizi ıslak mendille temizlememiz gerekiyor. Bir de diğer insanlarla aramızda mutlaka mesafe bırakmak lazım. Zaten artık tokalaşmak, sarılmak falan kalmadı. Yeni yasaklar da başlıyor. İnşallah faydası olur.


ÖZGÜR ÜNER (ÖZEL BATMAN YAŞAM HASTANESİ PERSONELİ)
Covid–19 maalesef bitmek bilmiyor. Yaklaşık 1 hafta önce değerli dostum Veysel Yıldız Covid–19 oldu. Covid–19 daha da yayılmamasın. Çünkü artık sağlık personelleri çok yoruldu. Tükendiler. Kendilerini tehlikeye atarak insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar. Kurallar basit. Dikkat edilirse mutlaka virüsten korunmak mümkün. Ama el hijyeni çok önemli. Sık sık yıkamak lazım.  Sosyal mesafe belki kurulamıyordur ama en azından kalabalık yerlere girilmezse iyi olur. Lütfen mesafe kuralına uyalım, maske takın, beraber kurtulalım bu virüsten.

Burak AL (TEKSTİL ÇALIŞANI)
Tabi ki koronavirüs kurallarına uyuyorum. Tabi eğer bizde biraz bile vicdan varsa kurallara uymamız lazım. Çünkü insanların canı söz konusu. maske 1 TL. ama insan canının değeri yok. hijyen ve temizliğe dikkat etmek zaten yaşantımızın bir parçası. sık sık el yıkamanın kimseye zararı olmaz. Herkes önce kendisi için sonra ailesi ve sevdikleri için kurallara uymalıdır.

Ömer AKMAN (ESNAF)
Günümüzde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak o kadar gerekli ki eğer bunlara uymazsak başkalarının ve kendimizin canına zarar gelir. Ve eğer insanda biraz vicdan varsa başkasının hayatını tehlikeye atmaz. Ve ben tüm bunları göz önünde bulundurarak maskemi takıp mesafemi koruyorum. Hijyen kuralları içinse zaten COVİD-19'dan önce de hijyene dikkat ediyordum.

EMRE BALCI (TEKSTİL ÇALIŞANI)
Maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyuyorum. Hem kendim için, hem ailem için ve çevredeki insanlar için. Eğer sevdiklerimizin değerini biraz bile biliyorsak onlar için maske, sosyal mesafe,hijyen kurallarına uymamız lazım.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete