SAĞLIK

KORONAYA YAKALANAN DR. REZAN GERGİN, O SÜRECİ ANLATTI

Medikal Park Hastanesi’nde görev yapan İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı, Fitoterapi ve Ozon Terapi Uzmanı Doktor Rezan Gergin, koronavirüs delta veryantına yakalandı. tıbbi ilaçlar kullanırken, kendi elleriyle hazırladığı bitkisel ilaçlarla da hastalığının etkisini azaltan Gergin, o süreci gazetemize anlattı.

KORONAYA YAKALANAN DR. REZAN GERGİN, O SÜRECİ ANLATTI
29-07-2021 11:05
BATMAN
Google News

Mado yanında bulunan DRZAN ofisinde, tıbbi bitkilerle yaptığı bitkisel ilaçlarla hastalara şifa dağıtan Gergin, başından geçen Covid sürecini anlatırken “Bilindiği üzere son iki yıldır bütün dünyada pandemi şeklinde hızlıca yayılan koronavirüs, en son delta varyantı ile ülkemizde de bulaşma sıklığını üç kat artırarak yoğun bir şekilde görünmekte. Bu süreçte enfeksiyona maruz kaldıktan sonra neler olduğunu ve neler yaptığımı anlatacağım. Daha önceden aşılı olmam, hafif geçirmemde çok etkili oldu

İlk belirtiler halsizlik yorgunluk ve gıcık şeklinde kuru öksürük ile başladı içinde olduğum yoğunluğa ve iş tempomun çok olmasına bağlı olarak başta basit bir soğuk algınlığı olduğunu düşünüp destek tedavilerime başladım. İyot solüsyonu yıldız anason çayı ve Blackbiyotik ballı karışımını kullandım. Şikayetlerim çoğu geçti ama kuru öksürüğüm iki günde geçmeyince tetkik yaptırdım. Çekilen akciğer tomografim normal kan testlerinde sorun yoktu tedbir amaçlı PCR testi yaptırdım. Orada pozitif olarak değerlendirildi” dedi.

DİRENCİNİZİ GÜÇLÜ TUTUN

Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra evde uyguladığı tedavi sürecini anlatan Gergin “Bana favipravin ilaçı bakanlık görevlilerince getirildi. İlk gün sabah 8 akşam 8 sonraki 4 gün sabah 3 akşam 3 aldım beraberinde İlk gün bir ampul d vitamini içtim antiviral etkili iyot (lugol solusyonu %5) günde iki kez 3 damla suya damlatarak 7 gün aldım. Yine antiviral etkili yıldız anason tıbbı çay karışımını günde 3–4 kez aldım. Antiviral etkili kekik yağı inhaler (koklanarak) olarak günde 5 kez 5 damla pamuğa damlatıp kullandım. Bağışıklığımı güçlendirmek için ilk 5 gün sabah öğlen akşam Blackbiyotik ballı karışımını bir tatlı kaşığı kullandım. Tanı konduktan sonra kendimi tam izole edip kesin bir istirahat moduna geçtim damar pıhtılaşmasını önlemek için kan sulandırıcı ilaç kullandım. 4 günde bir testlerimi takip edip duruma göre destek tedavilerini ayarladım. 3. Günden sonra tüm şikâyetlerim ortadan kayboldu ama ilaçlarımı kullanmayı ve karantina kurallarını hiç bozmadım. Erken tanı aşılı olmam, erken destek tedavilerine başlamam ve uygun beslenme ve istirahat sayesinde sıkıntısız bir süreç geçirdim. Hiç bir zaman korkmayalım tedbirimizi alıp mutlaka aşılanalım bununla beraber destek tedavilerini özellikle iyot kekik yağı yıldız anason çayı D vitamini gereğinde magnezyum Blackbiyotik kullanalım. Unutmayın önlem alma ve direncinizin güçlü olması sizi koruyacaktır. Testim sekizinci günde negatif oldu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?