EĞİTİM

KORONER ANJİYOGRAFİ, BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

Batman Bölge Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi, bölgeye hitap ediyor.

KORONER ANJİYOGRAFİ, BÖLGEYE HİTAP EDİYOR
04-09-2018 23:07
Google News

 

HAFTANIN 7 GÜNÜ, 24 SAAT ÇALIŞIYOR

7–24 sağlık hizmeti veren anjiyografi ünitesinde ileri merkezlerde yapılan işlemler de yapılabiliyor. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, “Bölge Devlet Hastanesi 2009 yılından bu yana Batman’a hizmet veriyor. Koroner Anjiyografi Ünitesi, 2012 yılında hastanemizde kuruldu ve hizmete girdiği andan itibaren 7 gün 24 saat aktif çalışıyor” dedi.

KRONER DAMARLAR GÖRÜNTÜLENİYOR

Hastanede 10 kardiyoloji uzmanı hekim bulunduğu, 19 yataklı kardiyoloji servis ve toplam 13 yataklı 2 koroner yoğun bakım ünitesi bulunduğunu belirten Sünger “Anjiyografi ünitesinde koroner damarların görüntülenmesi, kalıcı ve geçici kalp pili takılması, ICD (şok cihazı), CRT (kalp yetmezliğine yönelik takılan pil), pil kontrolü, ritim bozukluğuna yönelik elektro fizyolojik çalışma ve ablasyon (yakma) işlemi, sağ kalp kateterizasyonu, ASD kapatılması, böbrek ve beyne giden damarlar gibi damarların görüntülenmesi işlemleri başarıyla yapılıyor” dedi.

OTEL HİZMETİ DE VERİLİYOR

Hastanede, 24 saat kardiyoloji uzmanı ve koroner anjiyografi ekibinden hemşire ve teknisyenin nöbet tutmakta olduğunu belirten Sünger “Acil müdahale edilmesi gereken kalp krizi hastalarına gecikilmeksizin hızla koroner anjiyografi yapılıyor ve yapılan işlemden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Çevre illerden de birçok hasta sevkle ya da kendi koşulları ile başvurmaktadır. Ayrıca şehir dışından gelen hastalara yönelik otel hizmeti de verilmiyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete