GÜNDEM

KORUCULARDAN HDP’Lİ VEKİLE TEPKİ!

Sason’da görev yapan köy korucuları, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan’ın geçtiğimiz günlerde koruculara yönelik “Bu memleketten defolup gideceksiniz.

KORUCULARDAN HDP’Lİ VEKİLE TEPKİ!
12-06-2015 20:25
Google News

Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz” sözlerine tepki gösterdi.

Sason'da görevli geçici köy korucusu Feyzi Yalçın, şiddetle bir yere varılamayacağını söyledi. Barış için önce dağdakilerin indirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın “Barış isteniyorsa, gerçekten silahlarını bıraksınlar, gelip adalete teslim olsunlar. Eskiden olduğu gibi insanımız dağlara, mezralara, yaylarına çıksın, barış budur, bu barışı istemeyenin gözü kör olsun. Bu sene barış kelimesinden dolayı HDP’ye oy verdik. Ama sadece barış diyerek barış olmuyor” dedi.

KÜRTLERİN BÜTÜN İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLDİ

Kürtlerin her isteğinin yerine getirildiğini söyleyen Yalçın “Kendi televizyonları bile var. Hatta istedikleri gibi kullanmalarına rağmen kanala küfür edenler de var. Ayıp değil mi yapılan hizmete küfür etmek. Bu oyları tehditle aldıklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Barış dediler, milletimiz de barışa inanarak onlara oy verdi” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEDİK"

Geçici köy korucularından Cuma Aktaş ise “Biz bugüne kadar çözüm sürecini hiçbir şekilde sabote etmedik. Biz her zaman çözüm sürecine destek verdik. HDP’li Burcu Çelik Özkan, daha meclise girmeden bize defolun gidin diyor” ifadelerini kullandı. (İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?