GÜNDEM

“KÖY ÇOCUKLARININ YÜREĞİNE KİTAP D'OKUYALIM"

Eğitimci Yazar Behçet Gülenay, Batman'da köy çocuklarının yüreğine kitap d'okuyalım sloganıyla kampanya başlattı.

“KÖY ÇOCUKLARININ YÜREĞİNE KİTAP D'OKUYALIM"
26-03-2021 18:01
Google News

 

Batman Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran ve Oda Sekreteri Adullah Yıldırım ile birlikte ziyaret ettikleri köyde öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlatan Gülenay, kampanyaya ilişkin bilgi verirken  “İlk durağımız Kozluk, Yeniçağlar Ortaokulu. Bugün itibariyle bir program dâhilinde bütün köylerimizi ziyaret ederek, köy okullarında okuyan öğrencilerle buluşup her birine ayrı ayrı kitap hediye etmeyi düşünüyoruz. Öyle inanıyorum ki Batman'ımızın köylerinde kitap okuyamayan tek bir öğrencimiz kalmayacak. 
Bir eğitimci olarak biliyorum ki bir çocuğun zihnine girmenin yolu kalbine dokunmaktan geçer. Kalplere dokunmanın en güzel yolu ise kitaptır. Bu vesile ile çocuklarımızın o güzel yüreğine kitap d’okumaya geldik.  Bu vesileyle çocuklarımız, hayatlarını okudukları medeniyetimizin bilim öncülerini ve örnek şahsiyetlerini rol model olarak alabilecekler. Çocuklarımızın zihnenlerine ve kalplerine kitap ile yeni pencereler açabilirsek o zaman onların anlam dünyalarında yaptıklarımızın karşılığı olur”
dedi.

MUHASABECİLER DESTEK VERDİ
Kampanyaya destek veren Batman Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran “Çocuklarımıza sağlanan her türlü imkânın geleceğimize yatırım olduğunun bilincindeyiz. Oda olarak; eğitimde özellikle dezavantajlı diye tabir edebileceğimiz kırsal alanlarda eğitsel, bilimsel ve kültürel bağlamda yapılacak her türlü girişimi destekliyoruz.. Bu anlamda yapılacak her türlü faaliyeti desteklemekten mutluluk duyarız. Bugün, şehrimizin yetiştirdiği ender yazar ve eğitimcilerinden olan Behçet Hoca’mızın öncülük ettiği bu projeye katkı sunmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bizzat müşahede etmiş olduk. Bundan sonra da üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Her şey çocuklarımız için, birlikte başaracağız” dedi.  

SINIFLAR TEK TEK GEZİLDİ
Kampanya kapsamında köy okullarını gezen Gülenay, öğrencilere kitap hediye etti. Söyleşi sonunda Yeniçağlar Köyü Ortaokulu Öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete