GÜNDEM

KÖY KÖY GEZİP OKULLARI BOYUYORLAR

Batman'ın Kozluk İlçesi’nde görev yapan, aralarında idarecilerin de bulunduğu 62 öğretmen, online eğitimden arta kalan zamanlarında maskelerini takıp, ellerine aldıkları boya ve fırçalarla köy köy gezip okulları boyuyor

KÖY KÖY GEZİP OKULLARI BOYUYORLAR
29-11-2020 16:36
Google News

 

Kozluk'ta hayata geçirdikleri Köy Okullarını Boyuyoruz Projesi kapsamında bir araya gelen, aralarında idarecilerin de bulunduğu 10 gönüllü öğretmen, okulların çehresini değiştirmek için çalışma başlattı. Verdikleri online eğitimin ardından maskelerini takıp, ellerine aldıkları boya ve fırçalarla köylerin yolunu tutan öğretmenler boyadıkları okulların çehresini değiştiriyor.

Bu iyilik hareketine ilgi her geçen gün artarken gönüllü sayısı da 10'dan 62'ye yükseldi.
11 okulu boyayan ve duvarlarını resimlerle süsleyen eğitim neferlerinin hedefi ilçedeki tüm köy okullarına aynı hizmeti sunmak.

ÖĞRETMENLERİN FEDAKÂR OLDUĞUNU GÖSTEREN TABLO
Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak “Öğretmenlerin ne kadar fedakâr olduğunu gösteren bir tabloyla karşı karşıyayız. Köy öğretmenleri sadece öğretmen değil, aynı zamanda öğrencileri için yeri geldiğinde hizmetli yeri geldiğinde tamircidir. Böyle fedakâr arkadaşlarımız başımızın tacıdır” dedi.

BOYANMAYAN HİÇBİR KÖY OKULU KALMASIN
Projeye katılan gönüllü eğitimcilerden Çayhan İlk ve Ortaokulu Müdürü Murat Işık “Hedefimiz boyanmayan hiçbir köy okulu kalmasın. Gücümüz yetene kadar bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete